Naar homepage
Entertainment

Snapchat laat gebruikers geld verdienen met nieuwe functie

bron: AFP
  1. Newschevron right
  2. Snapchat laat gebruikers geld verdienen met nieuwe functie

Wie weet verdien je binnenkort geld met Snapchat. Het bedrijf heeft namelijk een nieuwe functie gemaakt die gebruikers de mogelijkheid geeft om snaps te delen in een nieuwe feed die door iedereen kan worden bekeken. Snapchat verdeelt vervolgens elke dag 1 miljoen dollar onder de makers van de meest populaire snaps van de dag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spotlight

De functie is momenteel beschikbaar in elf landen, maar nog niet in Nederland. Snapchat laat weten dat de functie binnenkort in meer landen beschikbaar zal zijn. Spotlight lijkt een beetje op TikTok en is toegankelijk voor iedereen, ongeacht het aantal volgers dat je hebt. Net zoals je een snap in je verhaal zet, zal je straks de mogelijkheid hebben om een snap in Spotlight te zetten. De mogelijkheden zijn verder redelijk beperkt: je kunt de snap liken en doorsturen, maar je kunt niet op de snap reageren of zien wie de snap gemaakt heeft. Verder zullen alleen gebruikers boven de 16 jaar de mogelijkheid krijgen om geld te verdienen met de nieuwe functie.

Voor iedereen

Snapchat heeft bewust ervoor gekozen om Spotlight zo toegankelijk mogelijk te maken, omdat het niet wil dat alleen influencers 'een groot podium kunnen krijgen'. "Snapchatters zijn een van de meest creatieve social media-gebruikers in de wereld en Spotlight geeft hen een extra mogelijkheid om hun creaties te delen met een groot publiek", schreeft Snapchat in een persbericht.

Ster advertentie
Ster advertentie