Entertainment

Meek Mill doneert half miljoen dollar aan kerstcadeaus aan arme gezinnen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Meek Mill doneert half miljoen dollar aan kerstcadeaus aan arme gezinnen

Meek Mill heeft het kerstgevoel al goed te pakken. De rapper doneert namelijk maar liefst 500.000 dollar aan kerstcadeaus aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Het gaat om onder meer computers, fietsen, speelgoed en kleding, die hij weggeeft in zijn hometown Philadelphia.

Gulle kerstman

De cadeaus zullen uitgedeeld worden tijdens een speciaal kerstevenement op 19 december, waarbij Meek Mill zelf aanwezig zal zijn. De rapper organiseert het initiatief vanuit zijn Dream Chasers Foundation in samenwerking met platenlabel Roc Nation en zakenmannen Robert Kraft en Michael Rubin. "We doen het dit jaar nog groter", schrijft hij op Instagram. Daarnaast doet hij ook nog een donatie van 30.000 dollar aan een vrijwilligersorganisatie.

Liefdadigheidsacties

Meek Mill deed al eerder dit soort grote liefdadigheidsacties. Zo doneerde hij 6000 rugzakken aan lokale studenten en ook vorig jaar kon Philadelphia rekenen op duizenden kerstcadeautjes. Toen kon Meek helaas alleen virtueel aanwezig zijn. Zijn eigen oma trakteerde hij eerder dit jaar nog op een gloednieuw huis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nelson Mandela Award

Meek Mill werd dit jaar als eerste rapper ooit bekroond met de Nelson Mandela Foundation Award. Dit vanwege zijn liefdadigheidswerk, maar ook vanwege zijn inzet met de REFORM Alliance, die hij samen met Jay-Z en Michael Rubin opzette. Die organisatie houdt zich bezig met het hervormen van het strafrecht in de Verenigde Staten en het verbeteren van de processen rondom reclassering en voorwaardelijke vrijlating.

Ster advertentie
Ster advertentie