Entertainment

Caitlyn Jenner dient officieel papieren in om gouverneur van Californië te worden

foto: Twitter: nytimes
  1. Newschevron right
  2. Caitlyn Jenner dient officieel papieren in om gouverneur van Californië te worden

Caitlyn Jenner heeft officieel haar papieren ingediend om gouverneur van Californië te worden. Jenner hoopt als Republikein de zittende Democratische gouverneur Gavin Newsom op te volgen. Dat meldt Axios.

'Eerlijke leider met heldere visie'

De termijn van Newsom als gouverneur zou eigenlijk pas in 2022 aflopen, maar er is dit jaar een campagne gestart om die termijn vroegtijdig te beëindigen. Voor een zogeheten terugroeping moeten anderhalf miljoen stemmers een petitie ondertekenen. De initiatiefnemers van de petitie zeggen al twee miljoen handtekeningen te hebben, maar dezen moeten nog officieel gecontroleerd worden. Volgens Axios meldt Jenner in een eerste verklaring dat Sacramento (de hoofdstad van Californië) een eerlijke leider nodig heeft met een heldere visie.

De realityster, bekend van Keeping Up With The Kardashians, zou in haar campagneteam verschillende mensen hebben opgenomen die eerder al met voormalig president Donald Trump werkten. Jenner steunde Trump openlijk tot hij in 2018 een wet terugdraaide die het mogelijk maakte voor trans studenten om zelf te kiezen welk toilet ze gebruiken. "Mijn vertrouwen in hem was misplaatst", zei Jenner, die zelf in 2015 uit de kast kwam als trans vrouw.

Concurrentie

Mocht de termijn van Newsom vroegtijdig worden beëindigd, waardoor er nieuwe verkiezingen zullen plaatsvinden, kan Jenner rekenen op flink wat concurrentie. Bij de verkiezing van gouverneur van Californië in 2003, die gewonnen werd door acteur Arnold Schwarzenegger, deden 135 mensen een gooi.

Ster advertentie
Ster advertentie