Entertainment

8 celebs die miljoenen doneerden om de coronacrisis te bestrijden

foto: Instagram: kimkardashian, AFP
  1. Newschevron right
  2. 8 celebs die miljoenen doneerden om de coronacrisis te bestrijden

Hoewel celebrities soms kritiek krijgen op de manier waarop ze hun geld besteden, doen sommigen ook hele nuttige dingen met hun verdiende dollars. In deze tijd van het coronavirus en de crisis eromheen doneren zij namelijk miljoenen dollars aan hulporganisaties.

1. Rihanna

Rihanna heeft een eigen goede doel: de Clara Lionel Foundation. Met deze organisatie doneert ze wel vijf miljoen dollar om het coronavirus en de crisis aan te vechten. Een deel van dit bedrag gaat naar organisaties die onderzoek doen naar het virus, een ander deel is bedoeld voor medische apparatuur en benodigdheden en een derde deel gaat naar voedselbanken.

2. Blake Lively en Ryan Reynolds

Acteurs en lovers Blake Lively en Ryan Reynolds doneerden samen één miljoen dollar. Dit grote bedrag verdelen ze onder twee organisaties die maaltijden bieden aan mensen die het niet breed hebben.

3. Justin Timberlake

Justin Timberlake vindt het belangrijk om mensen te helpen in zijn eigen gemeenschap. In een bericht op Twitter spoort hij zijn volgers aan om, net als hij, te doneren of vrijwilligerswerk te doen in hun eigen buurt. Hij helpt zelf mee door te doneren aan een voedselbank in het gebied waar hij woont.

4. Ciara en Russell Wilson

Ciara en haar man Russell Wilson doneren één miljoen maaltijden aan een plaatselijke non-profit organisatie die eten geeft aan mensen die het nodig hebben. In een video op Insta vertellen de twee hoe zij tegen de situatie aankijken. Ciara spreekt de mooie woorden: “Samen zullen we deze situatie overwinnen en de moeilijke tijden doorkomen”.

5. Justin Bieber

Justin Bieber doneerde al aan organisaties die zich inzetten voor het bestrijden van het coronavirus toen het nog niet wereldwijd was uitgebroken. Ook stak hij China een hart onder de riem met een filmpje op Instagram.

6. Kim Kardashian

Kim Kardashian heeft het doneren op een andere manier aangepakt. Ze doneert twintig procent van de winst die ze behaalt bij het verkopen van haar eigen merk Skims. De twintig procent gaat naar een organisatie die babyspullen doneert, waaronder luiers en babydekens.

7. Stephen and Ayesha Curry

Op veel scholen in Amerika krijgen kinderen twee maaltijden. Veel gezinnen hebben de school ook echt nodig om hun kinderen genoeg te eten kunnen geven. Nu de scholen in Amerika zijn gesloten, doneren Stephen en Ayesha Curry geld aan twee organisaties die ervoor zorgen dat die kinderen ook in deze tijd maaltijden krijgen.

8. Zlatan Ibrahimovic

AC Milan-speler Zlatan Ibrahimovic heeft een inzamelingsactie opgezet voor ziekenhuizen. Hij vindt dat hij zijn bekendheid moet inzetten om zo veel mogelijk mensen te bereiken die kunnen doneren. “Laten we samen het coronavirus wegschoppen en de wedstrijd winnen”, zegt hij geheel in voetbalstijl. Ook zegt hij: “En onthoud: als het virus niet naar Zlatan gaat, gaat Zlatan naar het virus!”

Ster advertentie
Ster advertentie