Sport

Koning Willem-Alexander blijkt voor Ajax

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Koning Willem-Alexander blijkt voor Ajax

Dat koning Willem-Alexander een voetbalfan is, is geen geheim. Hij is daar altijd voor uitgekomen, maar nooit eerder vertelde hij voor welke club hij is. In de podcast Door de ogen van de Koning vertelt hij aan Edwin Evers dat hij fan is van Ajax.

Quote

Ik moet op alle vlakken neutraal zijn in mijn leven, behalve bij voetbal.

Willem-Alexander

Johan Cruijff

De koning zijn voorliefde voor de Amsterdamse club is als kind ontstaan, nadat hij Johan Cruijff had ontmoet in de rust van een voetbalwedstrijd. Cruijff zei tegen Willem-Alexander dat hij naar hem zou zwaaien als hij een goal zou maken, wat uiteindelijk ook gebeurde. ''Daar is mijn liefde voor Ajax begonnen'', aldus de koning in de podcast, waarvan vandaag de vierde aflevering is verschenen. ''Ik moet op alle vlakken neutraal zijn in mijn leven, behalve bij voetbal'', vindt hij.

Solidair

De koning vertelt ook dat hij en koningin Máxima afspraken hebben gemaakt over wedstrijden waarbij het Nederlands elftal speelt. Wanneer Nederland tegen Argentinië speelt, waar Máxima is geboren, dan juicht ze toch voor Nederland. ''Mijn vrouw is Nederlands, ze is de koningin van Nederland'', zegt Willem-Alexander. Andersom juicht hij ook met Máxima mee. ''Als Argentinië speelt en het is niet tegen Nederland, dan ben ik altijd voor Argentinië.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Openhartig

De podcast Door de ogen van de Koning is speciaal ontwikkeld ter gelegenheid van Willem-Alexanders tienjarig jublieum. In tien afleveringen blikt hij bij elke aflevering terug op een jaar uit zijn koningschap en praat hij openhartig over zijn privéleven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie