Entertainment

Dansgroep verbluft 'Britains Got Talent'-publiek met BLM-dans

foto: Britains Got Talent
  1. Newschevron right
  2. Dansgroep verbluft 'Britains Got Talent'-publiek met BLM-dans

In Britain's Got Talent heeft dansgroep 'Diversity' de jury omvergeblazen met een dans die geïnspireerd is op de Black Lives Matter-beweging. In de dans worden veel recente gebeurtenissen verwerkt en dat leidt tot een aangrijpend optreden. Toch zijn er meer dan 15.000 klachten over de dans binnengekomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Black Lives Matter

De dansgroep verwerkt in de act een hoop beladen gebeurtenissen. Zo zien we onder andere hoe een van de dansers door een agent op de grond wordt gedrukt met een knie in zijn nek en zegt: "I can't breathe", geinspireerd op de dood van George Floyd. Daarnaast tonen de dansers aan hoe het Britse systeem oneerlijk is en activisten verandering eisen.

15.000 klachten

De jury en het publiek waren naderhand ontzettend enthousiast over het optreden. Tijdens de afsluit ontvangt de groep een staande ovatie en een luidt applaus. Toch kon niet iedereen het optreden waarderen. SkyNews meldt dat Ofcom, het bedrijf dat Britse televisie reguleert, maar liefst 15.000 klachten heeft ontvangen. Sommige mensen vinden dat de dans respectloos is naar slachtoffers van politiegeweld, anderen vinden dat politiek geen plaats hoort te hebben in een show als BGT.

'Negativiteit heeft de minderheid'

Jurylid van BGT, Ashley Banjo verdedigt het optreden echter. Volgens hem zijn de reacties juist overwegend positief. "Ik weet dat veel persberichten en krantenkoppen over de klachten en negativiteit gaan, maar geloof me: de negativiteit heeft de minderheid", vertelt hij zondag in een video op zijn Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie