Entertainment

Akademiks over zijn verkrachtingszaak: "Als ik val, neem ik de hele rapindustrie mee"

foto: Instagram/iamakademiks
  1. Newschevron right
  2. Akademiks over zijn verkrachtingszaak: "Als ik val, neem ik de hele rapindustrie mee"

Mediapersoonlijkheid DJ Akademiks beweert onschuldig te zijn aan de beschuldigingen van seksueel geweld en verkrachting die tegen hem zijn ingebracht. Hij beweert dat Roc Nation en advocaat Tyrone Blackburn, die het momenteel ook tegen Diddy opneemt, hem ten val willen brengen.

AANGEKLAAGD DOOR EX

TW: Deze week werd een aanklacht ingediend door de ex-vriendin van Akademiks, Ziya Abashe, waarin zij beweert dat ze door twee mannen in het huis van Akademiks werd aangerand en vervolgens door Akademiks zelf. Abashe beschrijft in de aanklacht dat ze wakker werd terwijl Akademiks aan haar haar trok, haar benen openden en haar aanrandde. Ze beweert ook dat hij haar de volgende dag bewakingsbeelden van de aanval liet zien. Kort nadat het nieuws bekend werd, startte Akademiks een livestream waarin hij fel zijn onschuld verkondigde en de aanklacht beschuldigde van een complot om hem neer te halen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TYRONE BLACKBURN

Akademiks richtte zijn pijlen specifiek op advocaat Tyrone Blackburn, die momenteel ook Rodney 'Lil Rod' Jones vertegenwoordigt in diens zaak tegen Sean 'Diddy' Combs. Billboard meldde in april dat rechter Denise Cote kritiek had op Blackburn vanwege zijn gewoonte om rechtszaken aan te spannen die vooral gericht zijn op het genereren van media-aandacht en het in verlegenheid brengen van de aangeklaagden. Ak gebruikte deze informatie om Blackburn aan te vallen tijdens zijn livestreams en twijfels te zaaien over de zaak van Jones tegen Diddy, ondanks de vele beschuldigingen van anderen en camerabeelden van de aanklacht van Cassie. Volgens Akademiks is de aanklacht van Abashe een vergeldingsactie van Blackburn voor zijn harde kritiek op de zaak tegen Diddy. Hij waarschuwde: "Als ik ooit ten val komt, gaan jullie allemaal met me mee. Want ik bewaar geen geheimen voor niemand."

ROC NATION

Akademiks beweerde ook dat Roc Nation betrokken is bij het complot tegen hem vanwege zijn eerdere aanvallen op Megan Thee Stallion. Tory Lanez zit momenteel een gevangenisstraf uit voor het schieten van Megan Thee Stallion. Ak suggereerde ook dat Roc Nation uit is op wraak vanwege zijn verslaggeving over de vete tussen Drake en Kendrick Lamar. In een recent interview met VladTV onthulde hij dat Drake's OVO en Future's Freebandz crews "freak-offs" organiseerden in Miami, waar leden seks hadden met meer dan 400 vrouwen. Deze onthullingen en zijn dreigementen om meer geheimen prijs te geven, hebben een schokgolf teweeggebracht in de scene. De zaak tegen Akademiks heeft potentie om niet alleen zijn carrière, maar ook die van anderen in de muziekindustrie ernstig te schaden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie