Entertainment

Saweetie worstelt met mentale gezondheid: "Ik heb nauwelijks tijd voor mezelf"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Saweetie worstelt met mentale gezondheid: "Ik heb nauwelijks tijd voor mezelf"

Saweetie heeft een succesvol jaar achter de rug. De rapper dropte onder andere de hitsingle Best Friend, verscheen op hits van Little Mix en Joel Corry en viel tijdens verschillende awardshows meermaals in de prijzen. Hoewel ze ontzettend blij is met haar succes, eist al dat harde werk ook zijn tol op haar mentale gezondheid. Zo vertelt Saweetie aan het blad People dat ze het gevoel heeft dat ze overwerkt is en tijd voor zichzelf nodig heeft.

Onrustig

Saweetie vertelt dat ze niet eens weet hoe ze het voor elkaar krijgt om zo hard te blijven werken. "Ik kan niet geloven dat ik zo hard werk. Ik eet, leef, slaap en adem muziek. Soms kijk ik niet eens naar mijn wekelijkse schema, omdat ik er onrustig van word." Desondanks is ze dankbaar voor de erkenning die ze krijgt voor haar muziek. Zo is de 28-jarige rapper dit jaar voor het eerst genomineerd voor meerdere Grammy's.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mentale gezondheid

Ze vertelt ook openhartig over de struggles met haar mentale gezondheid. Naar eigen zeggen komt dit niet alleen, omdat ze zo druk bezig is met muziek, maar ook omdat ze een klein team om zich heen heeft en zelf veel verantwoordelijkheden draagt. "Ik worstel met mijn mentale gezondheid. Ik heb nauwelijks tijd voor mezelf. Mijn team is erg klein, dus ik heb veel verantwoordelijkheden, die ik uiteindelijk wel kan overdragen, maar omdat het team zo klein is, moet ik ze vaak een handje helpen."

Balans

Momenteel probeert Saweetie het vooral rustiger aan te doen en een goede balans te vinden tussen haar privéleven en het artiestenleven. Vooral ook omdat ze merkt dat het harde werken lichamelijk veel van haar vergt en dit jaar meermaals te maken kreeg met een mentale inzinking. "Alles draait alleen maar om werk. Ik heb balans nodig. Ik heb het gevoel dat ik mezelf overwerk en lichamelijk voel ik me daardoor niet goed. Het is heel stressvol, maar ik ben alsnog blij dat mijn harde werk niet onopgemerkt blijft." De rapper zegt binnenkort op vakantie te gaan om te reflecteren op het afgelopen jaar en te kijken wat ze volgend jaar anders zou kunnen doen.

Ster advertentie
Ster advertentie