Entertainment

Travis Scott start studiebeurs voor studenten met geldproblemen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Travis Scott start studiebeurs voor studenten met geldproblemen

Travis Scott heeft vandaag de Cactus Jack Foundation in het leven geroepen. Dat maakte de rapper vannacht bekend op Twitter. Het doel van de stichting is om studenten te ondersteunen tijdens hun studie. Onderdeel hiervan is een studiebeurs waarmee studenten uit zijn thuisstaat Texas hun studie kunnen betalen. Niet iedereen komt in aanmerking voor de studiebeurs: het is alleen bedoeld voor studenten die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis of die financiële problemen hebben.

Belangrijk

Hoewel de rapper zelf een dropout is, ziet hij wel degelijk de voordelen van onderwijs. Hij heeft de studiebeurs vernoemd naar zijn opa Waymon Webster: "Mijn opa heeft mij altijd gemotiveerd om mijn diploma te halen. Hoewel ik dat niet gedaan heb, zie ik zeker wel de kracht van onderwijs. Het is echt geweldig om iemand de kans te kunnen geven om zijn diploma wel te halen", vertelt de rapper aan TMZ. Op Twitter schrijft La Flame dat hij het belangrijk vindt dat 'hij de kansen die hij krijgt, benut om anderen te helpen die ook het beste van hun leven willen maken'.

Niet de eerste keer

Dat Travis het nut van onderwijs ziet, bleek vorige maand al. De rapper liet toen namelijk op Twitter weten dat hij het het collegegeld van vijf studenten voor een halfjaar zou betalen. Hij kreeg honderden reacties binnen van studenten die het geld maar al te goed konden gebruiken. Uiteindelijk koos hij vijf studenten waarvan hij dacht dat ze het meeste uit hun studie zouden halen.

Ster advertentie
Ster advertentie