Entertainment

Ariana Grande geeft 5 miljoen dollar aan therapiekosten weg

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ariana Grande geeft 5 miljoen dollar aan therapiekosten weg

Ariana Grande geeft vijf miljoen dollar aan gratis therapie weg. Dat liet de zangeres gisteren op World Mental Health Day weten. Ze doet dat in samenwerking met het Amerikaans therapiebedrijf Better Help.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

klein gebaar

"Ik weet dat er veel barrières zijn als het gaat om toegang tot de geestelijke gezondheidszorg", schrijft Ariana op Instagram. "En hoewel dit slechts een klein gebaar is (en er nog steeds een veel groter systematisch probleem is), wilde ik dit opnieuw doen met Better Help." De zangeres schrijft dat ze met de actie weer een paar mensen te kunnen helpen en anderen te inspireren om van je "eigen genezing" een prioriteit te maken.

Ariana is is altijd heel open geweest over haar eigen mentale problemen. Zo kampte ze na de aanslag tijdens haar concert in Manchester met flinke mentale issues. Ook gaf ze twee jaar geleden haar fans nog een 'preek' via Insta Stories waarin ze iedereen aanraadde jezelf niet voorbij te lopen en goed voor jezelf te zorgen.

#openup

Op World Mental Health Day is ook de #openup-week gestart, een initiatief van HUMAN en Mind in samenwerking met NPO FunX, NPO 3 en NPO 3FM. Van zondag 10 oktober tot en met vrijdag 15 oktober worden jongeren gestimuleerd om open te zijn over hun psychische klachten.

Ster advertentie
Ster advertentie