Entertainment

Bill en Melinda Gates gaan scheiden na 27 jaar huwelijk

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Bill en Melinda Gates gaan scheiden na 27 jaar huwelijk

Bill Gates en zijn vrouw Melinda gaan scheiden. Dat kondigt de 65-jarige multimiljardair aan op Twitter. Bill en Melinda waren 27 jaar getrouwd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Huwelijk beëindigen

"Na lang te hebben nagedacht en te hebben gewerkt aan onze relatie hebben we besloten ons huwelijk te beëindigen", schrijft Gates op Twitter. Hij en Melinda hebben samen drie kinderen van 25, 21 en 18. Daarnaast richtten ze in 1999 samen de filantropische stichting Bill & Melinda Gates Foundation op. Het is een van de grootste liefdadigheidsinstellingen ter wereld waarmee het stel onder meer werkt aan een betere gezondheidszorg van de wereldbevolking en het terugdringen van extreme armoede. "We blijven in deze missie geloven en samen aan de stichting werken, maar we geloven niet meer dat we als koppel kunnen groeien in deze volgende fase van ons leven."

Microsoft

Bill Gates richtte in 1975 samen met zijn jeugdvriend Paul Allen Microsoft op. Dat bedrijf groeide uit tot het grootste softwarebedrijf ter wereld. Het leverde Gates enorm veel geld op. Jarenlang was hij de rijkste man op aarde. Inmiddels staat hij volgens persbureau Bloomberg met 146 miljard dollar (121 miljard euro) op de vierde plaats van rijkste personen ter wereld.

Of Melinda en Bill het vermogen gaan delen, is onbekend. Mocht Melinda de helft van het totale vermogen van het echtpaar krijgen, dan is zij volgens RTL Nieuws in een klap de op een na rijkste vrouw ter wereld op de Bloomberg miljardairslijst.

Ster advertentie
Ster advertentie