Entertainment

Lizzo uitgeroepen tot Entertainer of the Year

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Lizzo uitgeroepen tot Entertainer of the Year

Afgelopen jaar was duidelijk het jaar van Lizzo. Althans, als het aan de Amerikaanse tijdschriften ligt. De zangeres is namelijk door Time Magazine verkozen tot Entertainer of the Year en ook Entertainment Weekly gaf haar een van die titels."Elk jaar was een geweldig jaar voor me, maar jullie letten toen gewoon nog niet op", aldus de zangeres zelf.

'Ineens mainstream'

Lizzo is in 2019 wereldwijd ontploft, maar de 31-jarige zangeres uit Detroit is al zo'n tien jaar bezig met muziek maken, onder andere als klassiek geschoolde fluitist. In het interview met Time vertelt de zangeres: "Ik maak al een lange tijd positieve muziek. Toen veranderde de cultuur. Er waren veel dingen die niet populair waren, maar wel bestonden, zoals body positivity. Dat was eerst een vorm van protest voor dikke lichamen en zwarte vrouwen en is nu een trendy, commercieel ding geworden. Nu zie ik dat het de mainstream bereikt heeft. Ineens ben ik mainstream! "

"Ik zong altijd al over dezelfde shit, maar ik denk dat mensen nu klaar waren om het te horen en het te ontvangen van iemand zoals ik."

Body positivity

Lizzo staat erom bekend dat ze niet bang is om zichzelf te laten zien. Als groot ambassadrice van body positivy en self love post ze regelmatig pikante foto's van zichzelf om zo 'haar prachtige lichaam te vieren'. Ook laat ze geen moment onbenut om vrolijk rond te twerken, zoals laatst tijdens een grote basketbalwedstrijd. Daar ontvangt de artiest soms nogal wat kritiek op, maar daar trekt ze zich niks van aan:

"Negatief commentaar heeft geen controle over me. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest. Ik wil gewoon liefde verspreiden. En weet je, als je écht niet van m'n kont houdt, mag je 'm kussen, want dat zorgt ervoor dat het weggaat. Ik beloof het."

Streams en Grammy's
Naast spectaculaire optredens op onder andere Coachella, de MTV VMA's en in de stripperfilm Hustlers, liegen ook de cijfers er niet om. Lizzo stond met haar megahit Truth Hurts meerdere weken op nummer één in de Billboard Hot 100. Op Spotify luisterden in 2019 meer dan 61 miljoen mensen naar haar muziek en dat was samen goed voor zo'n 1,1 miljard streams.

Haar derde album Cuz I Love You heeft haar dit jaar meer Grammy-nominaties opgeleverd dan welke artiest dan ook: de zangers is genomineerd in maar liefst acht categorieën, waaronder die voor Record of the Year, Album of the Year en Best New Artist.

Ster advertentie
Ster advertentie