Entertainment

'Pop Smoke werd doodgeschoten door 15-jarige'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Pop Smoke werd doodgeschoten door 15-jarige'

Er komen steeds meer details naar buiten over de moord op Bashar Jackson, beter bekend als Pop Smoke. De Amerikaanse rapper werd februari vorig jaar doodgeschoten bij een gewelddadige huisoverval. Volgens een nieuwe getuigenis van een rechercheur was het een 15-jarige jongen die de trekker overhaalde. Dit meldt New York Daily News.

Drie keer geschoten

De 15-jarige, van wie de naam niet werd genoemd, is een van de vijf mensen die werd gearresteerd voor de moord op Pop Smoke. Tijdens de voorlopige hoorzitting van verdachte Corey Walker getuigde rechercheur Carlos Camacho dat de minderjarige jongen Pop Smoke heeft doodgeschoten. De tiener zou in een opgenomen gesprek met een celgenoot hebben toegegeven dat hij drie keer op de rapper heeft geschoten nadat ze ruzie kregen.

Informant

Volgens Camacho heeft ook Walker zijn rol in de dodelijke schietpartij bekend. In het geheim werd een gesprek opgenomen met een informant die na zijn arrestatie in juli in zijn cel werd geplaatst. "Hij zei dat ze Pop Smoke om sieraden hadden gevraagd terwijl hij naakt onder de douche stond. De rapper werkte in eerste instantie mee, maar begon op een gegeven moment terug te vechten. Daarna werd hij neergeschoten."

Rolex

De groep indringers bestormden 19 februari 2020 het gehuurde herenhuis van Pop Smoke binnen. Ze probeerden zijn Cubaanse schakelketting af te pakken, maar kwamen alleen weg met een Rolex dat later werd doorverkocht voor $ 2.000.

Ster advertentie
Ster advertentie