Entertainment

Deze man (55) gaat viral met zijn karaokesessies van allerlei hiphoptracks

foto: Instagram: uwebaltner
  1. Newschevron right
  2. Deze man (55) gaat viral met zijn karaokesessies van allerlei hiphoptracks

Misschien heb je hem al wel voorbij zien komen op Instagram, bijvoorbeeld bij Chris Brown of Jandino: de 'typical white dad' die in de auto uit volle borst meezingt met allerlei r&b-, afro- en hiphoptracks. Voor als je je afvraagt wie die man nou is: maak kennis met de 55-jarige Uwe Baltner.

Van alle markten thuis

Waar anderen hun car karaoke-sessies lekker voor zichzelf houden, deelt Uwe ze trots op Instagram terwijl hij in een Fiatje de wereld rondrijdt. Zijn repertoire varieert van Burna Boy tot Frank Ocean en van Bob Marley tot The Pussycat Dolls. Frans, Duits, 80's-hits: Uwe is van alle markten thuis. En blijkbaar vallen zijn video's in de smaak, want de man heeft inmiddels al meer dan 300.000 volgers op Instagram.

"Ik begon met zingen en opnemen in mijn auto voor de lol. Dat was meer dan 350 video's geleden. Ik weet niet wat er gebeurd is. Ik deed wat verzoekjes en begon meer volgers te verzamelen."

Gotta love Uwe

Is het altijd zuiver? Nee. Ziet het er stoer uit? Ook niet echt. Maar de overtuiging en het inlevingsvermogen waarmee Uwe de tracks zingt en daarbij af en toe intens de camera inkijkt, maken dat de video's aandoenlijk, een tikkeltje ongemakkelijk en vooral hilarisch zijn. Wie wil er niet zo'n man als oom/buurman/leraar?

Ster advertentie
Ster advertentie