Entertainment

Vasten met Bizzey: "Ik ben net zo christelijk als moslim"

  1. Newschevron right
  2. Vasten met Bizzey: "Ik ben net zo christelijk als moslim"

Bizzey was bij Vasten met Gasten, de YouTube-serie van Ismail Ilgun waarin hij een dagje met bekende Nederlanders vast. Voor de artiest was het niet makkelijk om een dagje mee te doen aan de ramadan. Hij sport vaak, eet veel en drinkt veel, dus het was voor hem een flinke challenge om zijn dag aan te passen. En dan deed hij het ook nog eens op een dag waarin hij een videoclip opnam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geld

Bizzey is de afgelopen jaren superhard gegaan. Hij heeft ontelbaar veel hits gescoord, voor tienduizenden mensen op het podium gestaan en het lijkt alsof dat succes nog lang niet tot een einde komt. Dat succes heeft zich uiteraard ook financieel uitbetaald. Bizzey mag zichzelf miljonair noemen. Toch strest hij nog om geld. “Ik ben altijd nog bang om skeer te worden. Ook al heb je huizen en miljoenen, ik blijf altijd stressen om geld.” Tegelijkertijd beseft hij zich dat geld niet alles is.

“Geld maakt niet gelukkig, dus je moet je hele leven niet om geld laten draaien. Als jij met matties die geen geld hebben uit eten gaat, dan vraag je niet of je later een tikkie kan sturen. Je bent met je homies en dat is familie. Toen ik skeer was nakten boys magnetronmaaltijden voor mij. Nu hebben sommigen veel geld en sommigen niet. Ik wil daar niet over nadenken. Je moet niet op je geld gaan zitten, maar materialistische rijkdom is niet leuk als je het niet kan delen. Maar ik zorg er wel voor dat mijn zoontje straks kan delen.”

SPIRITUEEL

Ismail vroeg Bizzey ook naar zijn spiritualiteit. "Ik geloof wel. Ik ben gedoopt. Ik bid wel, maar het is niet echt bidden. Ik praat met God. Ik weet niet wie het is, maar ik weet wel dat er iets is. Ik betrap me er wel op dat het altijd in slechte periodes is.” Hoewel de artiest wel gelooft in een God - hij is christelijk opgevoed - heeft hij nog veel onbeantwoorde vragen voor zichzelf.

“Ik denk niet dat ik mij ooit zou bekeren tot de islam. Ik ben misschien net zo christelijk als dat ik moslim ben, omdat ik - denk ik - in heel veel dingen geloof die zowel in de Koran als de Bijbel staan. En misschien ook wel bij andere geloven.”

Hemel en hel

Bang om naar de hel te gaan, is hij niet. Volgens hem kun je je ook op aarde voelen alsof je in de hel bent, bijvoorbeeld wanneer je je vrienden kwijtraakt, omdat je een slecht persoon bent. Volgens Bizzey zal het hiernamaals sowieso een betere plek zijn. “Ik dacht laatst nog na over mijn begrafenis. Ik ben niet bang dat ik niet in de hemel kom. Ik geloof dat er een superchille spot is waar iedereen zen is en waar alle kwade gevoelens niet bestaan.”

Ster advertentie
Ster advertentie