Entertainment

K-Pop-ster Kim Jaejoong mogelijk gestraft na 1 aprilgrap over coronavirus

foto: Instagram: jj_1986_jj
  1. Newschevron right
  2. K-Pop-ster Kim Jaejoong mogelijk gestraft na 1 aprilgrap over coronavirus

"Ik accepteer iedere straf die ik krijg," schrijft Kim Jaejoong van K-Pop-groep JYJ woensdag op Instagram. Eerder vandaag maakte de K-Pop-ster aan zijn bijna twee miljoen Instagramvolgers bekend dat hij positief is getest op het nieuwe coronavirus COVID-19. Nog geen uur later postte hij een bericht waarin stond dat het om een 1 aprilgrap ging. De artiest schreef daarin dat hij op die manier de aandacht wilde vestigen op social distancing. Best bizar dat je daarvoor gaat faken dat je een virus hebt waar inmiddels duizenden mensen aan zijn overleden. Dat wordt hem ook enorm kwalijk genomen op Twitter:

De 1 aprilgrap-post

Kim Jaejoong heeft zijn Instagrampost met de 'grap' inmiddels verwijderd, maar verschillende K-Pop-nieuwspagina's hadden toen al over zijn coronapost geschreven en daar screenshots van gemaakt. Daarin stond dat hij het virus had opgelopen door zijn eigen nalatigheid. Hij zou in het ziekenhuis liggen, omdat hij de adviezen van de regering genegeerd zou hebben.

Straf

De actie van Jaejoong kan nog een staartje gaan krijgen. De Koreaanse tegenhanger van het RIVM onderzoekt volgens AllKpop.com of de artiest aangeklaagd kan worden. "We kijken momenteel naar de Jaejoong-zaak. Daarin wordt valse informatie verspreidt. Daarom wordt nu gekeken naar een passende straf. De quarantaine-autoriteiten kunnen mensen straffen die valse meldingen maken, maar hier moet beter over nagedacht worden omdat het gedaan is door een beroemdheid op social media."

Excuses

Kim Jaejoong heeft inmiddels een nieuw en compleet zwart Instagrambericht gedeeld waarin hij uitgebreid zijn excuses aanbiedt. Ook weet hij het op bizarre wijze te koppelen aan een soort angst die hij zou hebben opgelopen, nadat zijn vader kortgeleden geopereerd werd aan longkanker. Hij sluit het bericht af door zijn excuses aan te bieden aan de mensen die omgekomen zijn door de gevolgen van het coronavirus.

Ster advertentie
Ster advertentie