Entertainment

Kid Cudi over optreden in jurk: "Ik wist dat het mensen boos zou maken"

foto: SNLfoto: SNL
  1. Newschevron right
  2. Kid Cudi over optreden in jurk: "Ik wist dat het mensen boos zou maken"

Kid Cudi verscheen in april op het podium van Saturday Night Live in een gebloemde jurk van het merk Off-White. In een interview met The Shop: Uninterrupted vertelt hij waarom dit opreden en deze kledingkeuze zo speciaal is voor hem.

Eerbetoon

Kid Cudi wilde met de jurk graag een eerbetoon brengen aan Nirvana-zanger Kurt Cobain die ook eens in een gebloemde jurk optrad. De Nirvana-zanger overleed in 1994 op 27-jarige leeftijd door zelfmoord. "Toen Saturday Night Live op mijn pad kwam, dacht ik meteen: dit is de perfecte gelegenheid om een jurk te dragen. Ik vroeg mezelf wel af: koop ik er gewoon één in de winkel of laat ik iemand iets maken?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Virgil Abloh

De zanger is gaan rondkijken, maar al snel drong het tot hem door dat hij een goede vriend heeft die zijn visie kon uitvoeren. "Ik nam contact op met Virgil Abloh, de oprichter van Off-White, en hij reageerde gelijk enthousiast. Ik wilde een bloemig zomerjurkje en hij stuurde me twee seconden later voorbeelden."

Kritiek

In het interview werd Cudi ook gevraagd of hij zich zorgen maakte over de kritiek die hij zou krijgen. Daar antwoordt hij duidelijk nee op. "Ik wist dat het mensen boos zou maken, maar dat vind ik juist leuk."

Ster advertentie
Ster advertentie