Entertainment

Kodak Black claimt gemarteld te worden in gevangenis

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kodak Black claimt gemarteld te worden in gevangenis

Kodak Black heeft een aanklacht ingediend tegen het Federal Bureau of Prisons in Amerika. In de aanklacht staat dat de rapper is gemarteld door bewakers van de gevangenis waar hij momenteel vastzit.

marteling

Volgens de aanklacht ging het om een 'gang beatdown', uitgevoerd door bewakers. Kodak claimt ook dat een bewaker zijn testikels aanraakte tijdens de marteling. Vervolgens werd hem een pak aangedaan waarin hij zes uur lang zijn armen en benen niet kon bewegen. Hierdoor werd de rapper gedwongen op zichzelf te urineren en ontlasten terwijl de bewakers er grapjes over maakten. De 23-jarige rapper claimt te hebben geleden aan fysieke schade, schaamte, vernedering en emotionele schade.

wraakactie

In de aanklacht staat ook dat de marteling een wraakactie was van de bewakers voor een eerder incident vorig jaar in een andere gevangenis. Tijdens dat incident raakte Kodak verwikkeld in een vechtpartij met een andere gevangene, waarbij ook een bewaker gewond raakte en zelfs in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Hierdoor werd de rapper overgeplaatst naar de zwaarder bewaakte gevangenis, waar hij nu door middel van deze aanklacht weer uit probeert te komen. Kodak zit momenteel een straf uit van 46 maanden, vanwege het liegen op formulieren over zijn achtergrondgeschiedenis, om zo meerdere vuurwapens aan te schaffen.

hulp van trump

Update 24 september:

De advocaten van Kodak hebben in een verzoekschrift aan Trump gevraagd om de rapper te helpen. Volgens de advocaten kreeg Kodak namelijk 46 maanden celstraf voor een misdrijf waar normaal gesproken 18 maanden voor staat. Daarnaast benoemen de advocaten ook hoe de rapper wordt behandeld door bewakers in de gevangenis waar hij nu zit. Een zwaarbewaakte gevangenis (voor criminelen met dreigingsniveau 4), waar Kodak volgens de advocaten al niet hoort te zitten, aangezien de rechter hem, kijkend naar zijn criminele verleden, slechts op dreigingsniveau 2 schatte.

Ster advertentie
Ster advertentie