Entertainment

Boef haalt uit naar Rutte om speciale behandeling Oekraïners: "Laat ze bij jou slapen dan"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Boef haalt uit naar Rutte om speciale behandeling Oekraïners: "Laat ze bij jou slapen dan"

Boef heeft via zijn Instagram Stories uitgehaald naar premier Rutte vanwege de behandeling van Syrische vluchtelingen in Nederland. De rapper is er niet over te spreken dat er voor Oekraïense vluchtelingen zo snel na hun komst in Nederland huisvesting wordt geregeld, terwijl Syriërs lange tijd in asielzoekerscentra worden opgevangen.

Woonwijk voor Oekraïners

Boef reageert in een reeks berichten op het nieuws dat er in Vlaardingen een complete woonwijk wordt gebouwd voor Oekraïners. "Ik gun elk mens een woning en betere omstandigheden! Maar wel verknipt dat Syriërs buiten in Ter Apel moeten slapen en voor mensen uit Oekraïne wordt er een totale woonwijk gebouwd", aldus Boef.

De rapper vervolgt: "Syriërs slapen buiten in tenten. Nederlanders kunnen amper een woning krijgen. Maar Oekraïners krijgen complete woonwijken. (Rutte, red.), laat er een paar bij jou op de bank slapen dan."

Mrija

De gloednieuwe Oekraïense wijk Mrija (wat 'droom' betekent in het Oekraïens) in Vlaardingen moet huisvesting bieden aan in totaal duizend Oekraïense vluchtelingen. De eerste zestig Oekraïners kunnen vanaf vandaag al intrekken in de flexwoningen van 27 vierkante meter. In de wijk moet ook een dokterspraktijk en een basisschool komen. In 2026 moeten de flexwoningen weer weggehaald worden, waarna ze op een andere plek in Vlaardingen komen te staan.

Ster advertentie
Ster advertentie