logo
Entertainment

Johnny Depp produceert musical over Michael Jackson

bron: AFP/EPA
  1. Newschevron right
  2. Johnny Depp produceert musical over Michael Jackson

In de categorie onverwachte nieuwtjes: Johnny Depp gaat een musical produceren over het leven van Michael Jackson. De voorstelling wordt geschreven door Julien Nitzberg en heeft de lange titel For the Love of a Glove: An Unauthorized Musical Fable About the Life of Michael Jackson, as told by his Glove. De musical, die tot stand komt in samenwerking met Johnny Depps productiebedrijf Infinitum Nihil, zal het verhaal van de King of Pop vertellen aan de hand van zijn beroemde glimmende handschoen.

Film vs. musical

Aan Page Six vertelt Nitzberg dat een grote tv-zender hem eigenlijk had gevraagd om een film over MJ te schrijven. "De vraag was alleen: hoe gaan we om met de beschuldigingen van het kindermisbruik?" De zender en Nitzberg raakten het niet eens over het script en daarom sloeg de schrijver het aanbod - en daarmee een dikke paycheck - af. Toch wilde Nitzberg iets doen met het verhaal van Michaels leven en daarom besloot hij om er uiteindelijk een musical van te maken.

Jackson 5

Het verhaal van de musical wordt beschreven als "een kijkje in de vreemde krachten die Michael hebben gevormd en de schandalen die zijn reputatie hebben aangetast." De Jackson 5 en Michaels chimpansee Bubbles zullen ook in de musical te zien zijn, namelijk door middel van levensgrote poppen. Of Johnny Depp zich ook bemoeit met de inhoud van het stuk, is niet bekend. De musical zal vanaf januari in Los Angeles te zien zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie