Entertainment

Vrouw die verdachte naar Nipsey Hussle reed geeft gedetailleerde info over moord

foto: Instagram: @nipseyhussle
  1. Newschevron right
  2. Vrouw die verdachte naar Nipsey Hussle reed geeft gedetailleerde info over moord

De 35-jarige Bryannita Nicholson zegt in haar getuigenverklaring dat ze onbewust Eric Holder, de man die wordt beschuldigd van het doden van rapper Nipsey Hussle, van en naar de plaats van de schietpartij heeft gereden. Dat meldt ABC News. Ze zou niet geweten hebben dat hij de rapper zou neerschieten, ondanks dat ze hem even daarvoor een pistool had zien laden.

'Hij is knap'

Eric wordt beschuldigd van moord met voorbedachten rade op de 33-jarige Nipsey Hussle, die vlak daarvoor nog genomineerd werd voor een Grammy Award. Bryannita wordt gezien als een belangrijke getuige van de aanklager. In ruil daarvoor krijgt ze immuniteit.

Bryannita en Eric zouden op het moment van het incident ongeveer vijf weken een 'informele relatie' hebben gehad. Ze vertelde dat ze op 31 maart 2019 met Eric rondom een winkelcentrum in Los Angeles reed en blij en verrast was om Nipsey te zien lopen, wiens muziek ze liefhad. "Ik zei: 'Kijk, daar loopt Nipsey. Hij is knap. Ik wil met hem op de foto'." Ze vertelde dat ze niet wist dat Nipsey eigenaar was van het winkelcentrum waar zijn kledingwinkel The Marathon en het Master Burger-restaurant waren gevestigd, waar Eric haar had gezegd te stoppen zodat hij eten kon halen.

Quote

Heb je tegen iemand gezegd dat ik heb gesnitched?

Eric tegen Nipsey

Selfie

Zonder Bryannita te vertellen dat hij en Nipsey in dezelfde buurt zijn opgegroeid en banden hebben met dezelfde straatbende, stapte Eric de auto uit en liep hij richting Nipsey terwijl Bryannita zocht naar een parkeerplek. "Ik dacht eigenlijk dat hij me wilde 'verslaan' door eerder bij Nipsey te zijn dan ik", zei Bryannita. Toen ze vervolgens aankwam bij het tweetal hoorde ze Eric praten tegen Nipsey. Hij begon harder te praten om zijn punt duidelijk te maken, maar volgens Bryannita was hij niet agressief. "Eric vroeg Nipsey: 'Heb je tegen iemand gezegd dat ik heb gesnitched?'."

Volgens Bryannita wachtte ze totdat de twee klaar waren met praten zodat ze een selfie kon nemen met Nipsey. Dat is waarschijnlijk de laatste foto waar hij levend opstaat. De foto werd getoond in de rechtbank, met Bryannita die lacht en een zonnebril op heeft, en Nipsey met een wit t-shirt en een witte bandana terwijl hij met een stalen gezicht de camera inkijkt. "Ik was gewoon opgewonden, ik was gewoon blij. Ik wilde het graag met mijn Facebook-vrienden delen", zei Bryannita, die snel terug naar de auto liep en de foto direct online plaatste.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geweerschoten

Holder ging ondertussen het fastfoodrestaurant Master Burger binnen. Hij kwam naar buiten met frietjes en zei dat ze een blokje om moest rijden. Terwijl ze dat deed, haalde hij een zwart halfautomatisch pistool tevoorschijn, laadde het magazijn en maakte het klaar voor gebruik. "Ik dacht: wat ben je aan het doen? Ik zei: 'Stop het weg, je gaat toch niet vanuit mijn auto schieten?'" Volgens Bryannita borg Eric het wapen toen op.

Vervolgens reed ze op instructie van Eric een steegje in waar hij zei dat hij wilde stoppen om te eten. Hij nam een paar happen van zijn friet en leek volgens Bryannita niet boos of overstuur. Even later zei hij tegen haar dat hij 'zo terug zou zijn' en dat ze nergens heen moest gaan. Bryannita verklaarde dat ze dacht dat hij een shirt ging halen bij Nipsey's winkel. Maar al snel werd ze opgeschrokken door het geluid van geweerschoten en zag ze een oudere man rennen.

Minstens tien keer geschoten

Bryannita overwoog om de plek te verlaten en begon te rijden, maar ze bedacht zich, omdat ze bang was dat Eric misschien gewond was geraakt. Volgens ABC News hebben eerdere getuigen in de zaak verklaard dat ze Eric minstens tien keer op Nipsey hebben zien schieten. Voordat hij wegliep, zou hij hem ook nog een schop op zijn hoofd hebben gegeven.

De officier van justitie toonde tijdens de zitting ondertussen een politiecamera-video waarin Nipsey uitgestrekt en levenloos op de parkeerplaats ligt terwijl zijn broer luid telt en op zijn borst drukt, in een poging hem te reanimeren in opdracht van een hulpdienst via een telefoonverbinding.

Quote

Je praat te veel, ik zou je eigenlijk een klap moeten geven.

Eric tegen Bryannita

'Rijden! Rijden!'

Bryannita ging verder met haar verklaring en zei dat Eric vrij snel na de schoten 'snelwandelend' bij de auto verscheen en instapte. "Ik had zoiets van: wat is er gebeurd? Hij zei: 'Je praat te veel, ik zou je eigenlijk een klap moeten geven. Rijden! Rijden!'" Volgens Bryannita weigerde Eric om te praten toen ze hem naar zijn huis in Long Beach reed. Ze zou vervolgens zelf later via de lokale nieuwszender te horen hebben gekregen dat Nipsey was vermoord. De reacties onder haar Facebook-foto met Nipsey stroomden vol en er werd daarin door velen meteen gewezen naar Eric als verdachte.

"Begon het toen al tot je door te dringen dat Eric de gene was die Nipsey om het leven bracht?", vroeg de officier van justitie John McKinney, waarop Bryannita bevestigend antwoordde. Maar toen ze later die avond door Eric werd gevraagd om hem op te halen, ging ze naar hem toe en bracht ze hem naar Los Angeles. Tijdens de zitting had ze moeite om uit te leggen waarom ze dat toch deed. Volgens ABC News zat Eric in de openbare rechtszaal vrij dichtbij haar in de buurt. Hij zou gedurende het grootste gedeelte van de zitting recht naar voren hebben gestaard en geen zichtbare reactie hebben gegeven.

Ster advertentie
Ster advertentie