Entertainment

Acteur Mena Massoud: “Sinds Aladdin heb ik niet één auditie gehad”

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Acteur Mena Massoud: “Sinds Aladdin heb ik niet één auditie gehad”

De Disneyfilm Aladdin was wereldwijd een groot succes. Zo’n succes dat Disney de film zelfs mocht verwelkomen tot de ‘1 miljard-club’. Als een film zoveel geld opbrengt en zoveel kijkers bereikt, zou je denken dat acteurs daar ook de vruchten van plukken. Niets is minder waar. Sinds de film uit is, heeft acteur Mena Massoud, die de hoofdrol speelde, geen enkele auditie meer gedaan.

Klaar met zwijgen

Massoud vertelt erover aan The Daily Beast. “Ik ben klaar met zwijgen. Ik wil dat mensen weten dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is wanneer je zoiets als Aladdin hebt gedaan”, zegt de 28-jarige acteur. "Mensen denken dat ik vast veel aanbiedingen krijg, maar sinds Aladdin heb ik niet één auditie gehad”.

Terrorist

Massoud is van origine Egyptisch en is op driejarige leeftijd geëmigreerd naar Canada. In het begin van zijn carrière kreeg hij vaak rollen als terrorist toegewezen. Wanneer de acteur zichzelf met witte collega’s vergelijkt heeft hij het gevoel dat hij harder moet vechten voor een rol.

Dankbaar

Voor de release van Aladdin wist hij een hoofdrol te scoren in de serie Reprisal. Later deze week komt deze film op de Amerikaanse streamingservice Hulu. In het interview wordt nog specifiek benadrukt dat Massoud niet klaagt noch ondankbaar is.

Ster advertentie
Ster advertentie