Entertainment

Bizzey over depressie en verslaving: 'dacht dat ze beter af waren zonder mij'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bizzey over depressie en verslaving: 'dacht dat ze beter af waren zonder mij'

Bizzey vertelde deze week in 'Rooijakkers Over De Vloer' openhartig over een lastige periode in zijn leven, waarin hij een depressie en wietverslaving had. In het programma zei hij dat hij op een gegeven moment aan zelfdoding heeft gedacht.

Depressie

In 2019 werd zijn solocarrière hem te veel, vertelt Bizzey in het programma. Zijn extreme vermoeidheid en een wietverslaving zorgden ervoor dat hij in een depressie terechtkwam. Aan Art Rooijakkers vertelt Bizzey hoe hij deze tijd heeft ervaren en wat hem hielp om uit de depressie te komen.

In de tijd van zijn depressie dacht Bizzey dat hij zijn vrouw Renée niks kon geven. Hij had het gevoel dat mensen niet op hem zaten te wachten, waardoor hij zich van zijn sociale contacten afsloot. "Komt hij weer aan, die donkere wolk", is wat mensen volgens de artiest over hem dachten.

Laatste verplichting

En daar bleef het niet bij: er kwam een punt waarop hij het leven niet meer zag zitten. Op kerstavond organiseerde hij een diner voor stichting Het Vergeten Kind, wat hij zag als een soort laatste verplichting. Hij vertelde aan Rooijakkers: "Ik dacht: ik doe dat en dan ben ik er wellicht morgen niet meer." Volgens Bizzey zou Renée goed voor hun zoontje zorgen en was hij overbodig in het gezin. Hij dacht ze beter af waren zonder hem.

Ogen geopend

Hoewel hij dat diner in eerste instantie zag als laatste verplichting, bleek het een keerpunt te zijn in zijn leven. De kinderen waren heel open en hadden volgens hem heftige dingen meegemaakt. Bizzey droeg bij aan de dag van hun leven en dat besef raakte hem. "Toen dacht ik voor het eerst sinds een lange tijd weer: misschien ben ik helemaal geen slecht mens."

Volgens de artiest was de liefde van de kinderen precies wat hij op dat moment nodig had. Later zou hij vaker terug zijn gegaan om de stichting en de kinderen daar te bedanken. "Ze hebben mijn ogen geopend en mij laten zien dat ik nog heel veel heb om voor te leven."

Samen oud worden

De periode van zijn mentale problemen was niet alleen zwaar voor hem, maar ook voor zijn vrouw. Ze zag dat het steeds slechter met hem ging, maar bleef hem steunen. In het programma vertelde ze: "Omdat ik de echte Leo ken. We zien het allebei niet voor ons dat wij niet samen oud worden".

Bizzey realiseerde zich na het diner dat hij professionele hulp nodig had voor zijn verslaving en depressie. Hij is in een afkickkliniek terechtgekomen en wist van zijn verslaving af te komen. Zelf zegt hij rustiger te zijn dan voorheen: "Ik heb de rust gevonden in God".

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie