Entertainment

DaBaby biedt nogmaals zijn excuses aan voor homofobe uitspraken

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. DaBaby biedt nogmaals zijn excuses aan voor homofobe uitspraken

DaBaby ligt sinds zijn optreden tijdens het Rolling Loud-festival in Miami op 25 juli flink onder vuur. De rapper deed tijdens zijn optreden homofobe uitspraken die bij velen verkeerd vielen. Hoewel hij zich eerder al via Twitter verontschuldigde voor zijn uitspraken, doet hij dat nogmaals uitgebreider via Instagram.

"Ongevoelige uitspraken"

Tijdens zijn optreden op het Rolling Loud-festival vroeg DaBaby of alle festivalbezoekers het lichtje van hun telefoon aan konden doen en voegde daaraan toe: "behalve homo's die seks hebben in parkeergarages of degenen die seropositief zijn". Daarnaast beweerde de rapper dat mensen met hiv "binnen twee à drie weken doodgaan". Kort nadat de video's van het optreden viral gingen, ontstond er een grote ophef over DaBaby's opmerkingen. Zelf reageerde hij daar in eerste instantie nonchalant op. Niet veel later bood hij toch zijn excuses aan via Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nogmaals excuses aangeboden

Ondanks zijn verontschuldiging wordt DaBaby van de line-up gehaald van verschillende grote Amerikaanse festivals, waaronder Lollapalooza en The Governors Ball. De rapper voelde zich dan ook genoodzaakt om nogmaals zijn excuses aan te bieden. Ditmaal deed hij dat wat uitgebreider via Instagram. Zo zegt hij dat mensen snel van zich laten horen op social media en dat je niet genoeg tijd krijgt om te groeien en te leren van je fouten. "Ik waardeer de mensen die op aardige wijze hun wijsheid, kennis en bronnen met me hebben gedeeld. Dat was wat ik nodig had en de boodschap heb ik ontvangen." In de Instagrampost biedt de rapper wederom zijn excuses aan aan de lhbtqia+-gemeenschap en zegt hij dat zijn uitspraken ongeïnformeerd waren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie