Entertainment

Trump wint titel America's Most Admired Man

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Trump wint titel America's Most Admired Man

Trump mag dan wel niet de presidentiële verkiezingen hebben gewonnen, de titel 'Most Admired Man' kan hij wel in zijn zak steken. Met maar liefst 18 procent van de stemmen stoot hij Barack Obama na 12 jaar van de troon.

Bewijs

Trump laat de overwinning niet onbenut. Tussen zijn aartsrivaal Biden en hem zit een marge van 6%, die daarmee op de derde plek eindigt. Het zou volgens hem dan ook zijn claims ondersteunen dat er is gefraudeerd tijdens de presidentiële verkiezingen. ''Geen enkele nieuwe president heeft het ooit zó slecht gedaan in deze jaarlijkse enquête'', schreef Trump op Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Republican love

Normaal gesproken scoren nieuwkomende presidenten het hoogst op de enquête. In de 74 jaar dat Gallup de enquête afneemt, gebeurde was dat slechts 14 keer niet zo. Vorig jaar stond Trump nog gelijk aan Obama in populariteit, maar door een overwegend deel van republikeinse stemmen kon hij dit jaar een eind maken aan Obama's 12-jarige winnende reeks. Maar liefst 48% van de republikeinse stemmers verkozen Trump als 'meest bewonderde man'.

Ster advertentie
Ster advertentie