Entertainment

Wereldpremière van Lil Nas X-documentaire vertraagd door bommelding

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Wereldpremière van Lil Nas X-documentaire vertraagd door bommelding

De wereldpremière van de documentaire Lil Nas X: Long Live Montero tijdens het Toronto Internationaal Film Festival (TIFF) op zaterdagavond begon later dan gepland. Dit gebeurde vanwege een bommelding die gericht was tegen de artiest.

Bommelding

Update 11-9-2023: De bommelding die zorgde voor vertraging bij de wereldpremière van de documentaire Lil Nas X: Long Live Montero, was niet gericht tegen de artiest. Dat meldt een woordvoerder van de politie van Toronto tegen het Canadese CTV News Toronto. ''Voor zover wij weten, was dit een algemene dreiging en was deze niet specifiek gericht op de film of de artiest'', laat de politie in een verklaring weten.

Het evenement stond gepland om 22:00 uur in Roy Thomson Hall, een van de belangrijkste locaties van het Toronto International Film Festival (TIFF). De regisseurs van de documentaire, Carlos López Estrada en Zac Manuel en editor Andrew Morrow, arriveerden als eersten op de rode loper. Lil Nas X arriveerde een half uur later dan gepland op het evenement vanwege een bommelding. Deze dreiging was specifiek gericht tegen hem vanwege zijn identiteit als zwarte Queer artiest, zoals gemeld door een bron aan Variety. Pas nadat de beveiliging de omgeving had gecontroleerd en had vastgesteld dat de bommelding vals was, kon Lil Nas X veilig deelnemen aan het evenement.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Documentaire

De documentaire gaat over het leven van Lil Nas X, zowel voor als achter de schermen, tijdens zijn tournee. De film behandelt belangrijke thema's zoals familie, verwachtingen, acceptatie en identiteit. Volgens Cameron Bailey, CEO van het filmfestival, is de documentaire ''een triomfantelijke ode aan de buitengewone kracht van zelfexpressie'' en kijkt hij ernaar uit om de film aan het publiek te laten zien. Een fan schreef over de documentaire: ''Als het ook maar een beetje zo creatief en emotioneel is als zijn concerten, wordt het een meesterwerk. Ik kan niet wachten om het te zien.''

Er is nog geen informatie vrijgegeven over waar en wanneer de documentaire verder zal worden vertoond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie