Entertainment

Gevangene na 23 jaar vrij met behulp van Kim Kardashian

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Gevangene na 23 jaar vrij met behulp van Kim Kardashian

Dat Kim Kardashian veel voor elkaar krijgt, blijkt wel weer nu ze opnieuw een gevangene heeft vrij gekregen. De celeb heeft ervoor gezorgd dat een gevangene met een levenslange celstraf na 23 jaar alsnog werd vrijgelaten.

als volwassene berecht

De 39-jarige Momolu Stewart was 16 toen hij de D.C. Central Detention Facility-gevangenis in moest wegens moord. In 1999 werd Momolu tijdens het proces als volwassene berecht, terwijl hij op dat moment minderjarig was. Er werd een petitie gestart wegens deze oneerlijke uitspraak, maar dit leidde nog niet tot vrijlating.

Kim de bevrijder

And that's were Kim comes in. De celebrity, die zich al langer inzet om gevangenen vrij te krijgen die oneerlijk zijn berecht, ontmoette de gevangene toen ze een nieuwe documentaire aan het filmen was. De celebrity schreef vervolgens een brief om hem te supporten in zijn zaak. Kim vertelt dat hij veel spijt heeft van wat hij heeft gedaan. "Hij kan de tijd niet terugdraaien, maar hij neemt wel verantwoordelijkheid voor de pijn die hij heeft veroorzaakt." De ex-gevangene is Kim erg dankbaar: "Ik was levend begraven, maar nu ben ik herboren."

Ster advertentie
Ster advertentie