Entertainment

Bruce Willis zet punt achter acteercarrière vanwege taalstoornis

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Bruce Willis zet punt achter acteercarrière vanwege taalstoornis

Bruce Willis heeft besloten om een punt achter zijn acteercarrière te zetten. Dat maakte zijn oudste dochter, Rumer Willis, gisteren bekend via Instagram. De acteur lijdt namelijk aan een taalstoornis.

Medeleven en steun

"Bruce heeft de laatste tijd problemen met zijn gezondheid en is gediagnosticeerd met afasie, wat impact heeft op zijn cognitieve vaardigheden", vertelt zijn dochter. Als gevolg van de aandoening beëindigt de 67-jarige acteur zijn carrière "die zoveel voor hem heeft betekend". Rumer bedankt fans voor hun medeleven en steun gedurende deze moeilijke periode voor haar familie. "We gaan hier doorheen als een sterke familie en wilden dit met jullie delen, omdat we weten hoeveel Bruce voor jullie betekent, net als jullie voor hem."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is afasie?

Afasie is een niet-aangeboren hersenaandoening die invloed heeft op iemands vermogen om te spreken, schrijven en informatie te kunnen verwerken. De aandoening kent verschillende vormen en treedt vaak op na een beroerte of hoofdletsel. Mensen met afasie hebben moeite met het vinden van de juiste woorden of vinden het lastig om te begrijpen wat hun gesprekspartner zegt.

Die Hard

Bruce Willis begon eind jaren 70 met acteren en was zo'n veertig jaar op het grote scherm te zien. De acteur had in de eerste jaren van zijn carrière vooral kleine rollen, maar brak pas echt door met zijn rol als politieagent John McClane in de actiefilm Die Hard. Daarnaast was hij ook te zien in films zoals Pulp Fiction, Sin City en Glass.

Ster advertentie
Ster advertentie