Entertainment

Tyler Perry opent eerste grote 'black owned' filmstudio

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tyler Perry opent eerste grote 'black owned' filmstudio

Tyler Perry heeft de eerste grote black owned filmstudio geopend in Atlanta. En dat is historisch. Daarom kwamen verschillende Afro-Amerikaanse artiesten, acteurs, actrices en meer belangrijke mensen in Hollywood de filmproducent, acteur en nu eigenaar van een grote filmstudio, hem supporten tijdens de opening. Onder andere Michael Ealy schitterde op de rode loper en legde aan Essence uit wat dit zo bijzonder maakt.

"Ik ben bij genoeg filmstudio's geweest, maar bij Tylers filmstudio voel je oprecht het verschil. Ik weet nog dat ik de studio verliet en m'n vrienden belde om te vertellen hoe trots ik ben op wat Tyler doet. We zo geprogrammeerd zijn om te kijken naar wie de al bestaande filmstudio's ons voorschotelen als iconen in de filmwereld. Maar als je door Tylers filmstudio loopt, zie je mensen die we echt als onze iconen beschouwen. En wij kunnen daar zomaar ook tussen hangen."

volwaardig

Michael Ealy vindt het belangrijk dat iedereen zich kan herkennen en als volwaardig vertegenwoordigd wordt in de filmwereld. Actrice Tiffany Haddish, die natuurlijk ook bij de opening aanwezig was, had er het nodige over te zegen.

"Dit is een groots moment voor alle zwarte ondernemers. Eigenlijk voor alle ondernemers. Tyler heeft een voormalig confederate military base omgetoverd tot een black owned filmstudio." En dat is nogal een ding, want de witte militairen die daartoe behoorden, waren een groot voorstander van de slavernij.

in geest van voorouders

Dat je het volgens Tiffany even weet: "Niet alleen zwarte mensen kunnen films maken bij Tylers studio, iedereen is welkom. En dat geeft de economie ook weer een boost natuurlijk. Ik zou willen dat onze voorouders van honderd jaar geleden dit ook konden zien!"

Behalve Michael Ealy en Tiffany Haddish waren er een heleboel andere bekende Afro-Amerikanen aanwezig die heel trots zijn op Tyler Perry, waaronder filmregisseur Spike Lee en Beyoncé.

"Black empowerment. Dit is waar onder anderen Malcom X en Dr. Martin Luther King Jr. het altijd over hadden."


"Mijn felicitaties gaan uit naar Tyler Perry voor het openen van zijn filmstudio. Ik kon de aanwezigheid van onze voorouders gewoon voelen."
Ster advertentie
Ster advertentie