Entertainment

Steve Harvey over geld verdienen in entertainment: "70% gaat naar andere partijen"

foto: YouTube: Earn Your Leisure
  1. Newschevron right
  2. Steve Harvey over geld verdienen in entertainment: "70% gaat naar andere partijen"

In een interview met Earn Your Leisure vertelt Steve Harvey dat geld verdienen in Hollywood niet zo vanzelfsprekend is als mensen denken. De komiek en presentator staat bekend als een belangrijke zakenman en vertelt in de podcast hoe het komt dat entertainers in de showbusiness weinig geld overhouden.

Opmars

Steve Harvey heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij is opgegroeid in armoede. De presentator van de legendarische The Steve Harvey Show is zelfs een tijdje dakloos geweest, maar vertegenwoordigt vandaag de dag een nettowaarde van meer dan 200 miljoen dollar. Volgens hem is de manier waarop hij zijn inkomsten heeft beheerd, een van de belangrijkste redenen voor zijn succes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Showbusiness

"Het heeft jaren geduurd om zover te komen, omdat je het Hollywood-systeem niet zomaar kunt kraken", zegt Harvey. Volgens hem werken verschillende partijen in de showbusiness samen om zoveel mogelijk geld te kunnen verdienen aan de entertainers. "Het is een diepgeworteld systeem, waar je als ambitieuze maker niet bij stil staat."

"Velen hebben een agent, die als tussenpersoon fungeert en je aan de juiste partijen koppelt. Als je vervolgens een beetje naamsbekendheid krijgt, word je direct geadviseerd om een manager te nemen. Verder is het van belang om ook in zee te gaan met een jurist, zodat je contractonderhandeling soepel kunnen verlopen. Het enige waar je niet bij stilstaat, is dat al die mensen een percentage van je inkomsten krijgen'', vertelt Harvey. Volgens hem betekent het dan al gauw dat dertig procent van je inkomsten in andermans zakken belanden.

70% naar andere partijen

"Je bent zo blij dat je op tv komt, dat je niet eens stilstaat bij de consequenties van je contract. Als je bijvoorbeeld een contract van vijf jaar aangaat, betekent het dat die partijen vijf jaar lang dat gedeelte van het bedrag opstrijken." De presentator vindt dat er misbruik wordt gemaakt van makers in de entertainmentindustrie en stoort zich aan het feit dat vooral andere belanghebbenden hun zakken vullen. "Als ook nog eens veertig procent van je inkomsten naar de Belastingdienst gaat, betekent het dat in totaal zeventig procent van je inkomsten naar andere partijen gaat."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie