Naar homepage
Entertainment

A$AP Rocky doneert opbrengsten concert Stockholm aan asielzoekers

bron: EPA
  1. Newschevron right
  2. A$AP Rocky doneert opbrengsten concert Stockholm aan asielzoekers

A$AP Rocky is op 11 december terug in Stockholm voor een concert. De rapper zat afgelopen zomer vast in Zweden in afwachting van een rechtszaak. Mede dankzij de steun van Trump en veel media-aandacht kwam hij uiteindelijk vrij. Dat niet iedereen dat 'geluk' heeft, beseft de artiest zich maar al te goed. Daarom wil hij graag iets terugdoen voor anderen.

Hulp

Bang om terug te gaan naar Zweden is A$AP Rocky niet. Hij heeft een missie en wil de immigranten en gevangenen die hij ontmoet heeft helpen. "Ik heb zoveel mensen ontmoet die net zoals ik waren. En al die immigranten kregen niet de steun die ik wel kreeg. Als celebrity kreeg ik wereldwijd publiciteit. De Amerikaanse ambassade stond me bij. Maar deze mensen komen uit landen die ze geen hulp bieden", vertelt hij aan TMZ.

A$AP Rocky voelt zich geroepen om deze mensen wél te helpen. Daarom doneert hij de opbrengsten van zijn concert aan een lokale organisatie die immigranten in Zweden bijstaat. "Sommigen zitten tien maanden tot twee jaar in een cel voordat ze een rechter zien. Dat is gestoord!"

No-go-zone

De artiest is ook van plan om wat meer van de stad te gaan zien. "Ik ga naar een no-go-zone waar alle immigranten leven en waar de politie nooit komt. Ik wil eigenlijk niet naar hen verwijzen als immigranten. Het zijn onze broers en zussen uit Afrika."

Ster advertentie
Ster advertentie