Entertainment

Valentina Sampaio is het eerste transgendermodel ooit op cover Sports Illustrated

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Valentina Sampaio is het eerste transgendermodel ooit op cover Sports Illustrated

Valentina Sampaio is het eerste transgendermodel dat op de cover van de badmode-editie van Sports Illustrated staat. Het Braziliaanse model plaatste op haar Instagram een paar foto's van de shoot.

{instagram https://www.instagram.com/p/CCn-iCiBh9A/ }

Iconisch

In haar Instagrampost zegt Valentina vereerd te zijn om op de "iconische" badmode-editie van Spots Illustrated te staan. "Transgenders krijgen vaak te maken met mensen die hun hart en geest voor ons sluiten. We krijgen te maken met grijnzen, beledigingen, angstige reacties en fysieke aanvallen alleen maar omdat we bestaan."

"Ik ben geboren in een afgelegen, bescheiden vissersdorpje in het noorden van Brazilië", schrijft ze. "Brazilië is een prachtig land, maar het heeft ook het grootste aantal gewelddadige misdaden en moorden tegen de transgemeenschap ter wereld - drie keer zo veel als in de V.S."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Valentina Sampaio geschiedenis schrijft als model. Het 23-jarige topmodel stond in 2017 als eerste transgender op de cover van de Franse Vogue. Ook was ze in 2019 de eerste transgender die een campagne voor Victoria's Secret mocht doen.

{instagram https://www.instagram.com/p/B5ArXwHhp0A/ }

Sports Illustrated Swimsuit

Sports Illustrated brengt sinds 1964 jaarlijks een badmode-editie uit met fitte celebs in badmode. Jarenlang was er een groot gebrek aan diversiteit wat betreft modellen die in het tijdschrift stonden. Pas in 1997 stond er voor het eerst een zwart model op de cover, namelijk Tyra Banks. De laatste jaren heeft het tijdschrift daar veranderingen in gebracht. Zo stond vorig jaar Halima Aden met een boerkini en hijab op de cover.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie