Entertainment

Doodsoorzaak Michael K. Williams bekendgemaakt

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Doodsoorzaak Michael K. Williams bekendgemaakt

De Amerikaanse acteur Michael K. Williams overleed begin september op 54-jarige leeftijd. The Hollywood Reporter meldt nu dat de acteur is overleden aan een drugsoverdosis.

Overdosis

Uit de autopsie blijkt dat de acteur is overleden aan een overdosis van fentanyl, fluorofentanyl, heroïne en cocaïne. Williams zei eerder al eens over zijn drugsgebruik dat hij "met vuur speelde" in een interview met NJ. "Het was slechts een kwestie van tijd voordat ik betrapt werd en mijn bezigheden op de cover van een roddelblad zouden belanden, ik naar de gevangenis zou moeten of, erger nog, ik dood zou gaan."

Het drugsgebruik begon volgens Williams uit de hand te lopen tijdens opnames van The Wire in 2004. "Uiteindelijk werd ik zo ziek en moe van de poppenkast. Niemand in mijn vriendenkring, die mij kende als Mike, stond me toe high te worden. Ik moest wegglippen om drugs te gebruiken. Ik moest het verbergen."

Films en series

Williams overleed begin september op 54-jarige leeftijd in zijn huis in Brooklyn. Bijna twintig jaar geleden brak hij door als acteur met zijn rol als Omar Little in The Wire. Verder speelde hij nog in grote series als Boardwalk Empire en films als 12 Years a Slave. Michael won verschillende prijzen voor zijn acteerwerk en werd in totaal vijf keer genomineerd voor een Emmy Award, die hij ook won voor zijn rol in de serie Lovecraft Country.

Ster advertentie
Ster advertentie