Entertainment

NikkieTutorials maakt naam chanteur niet bekend: "Ik wil mezelf niet verlagen tot zijn niveau"

  1. Newschevron right
  2. NikkieTutorials maakt naam chanteur niet bekend: "Ik wil mezelf niet verlagen tot zijn niveau"

"Het was gestoord", aldus Nikkie de Jager over de periode na haar coming out. De visagiste liet in een inmiddels 33 miljoen keer bekeken vlog aan de wereld weten dat ze transgender is. De timing om dat te doen was niet geheel vrijwillig, ze werd namelijk gechanteerd. In een follow up-video laat ze weten dat ze inmiddels weet wie de persoon achter de chantagemails was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Als er iemand iets over de chanteurs gaat vertellen, dan ben ik dat zelf."

Open boek

"Ik wil een open boek zijn", vertelt Nikkie in de video. De 25-jarige YouTuber werd de afgelopen weken overspoeld met aanbiedingen om een boek te publiceren en aanvragen om aan te schuiven in zowel Nederlandse als internationale televisieprogramma's. Hoewel ze wel langs The Ellen Show is gegaan, is er eigenlijk maar één plek waar ze haar verhaal nog meer wilde doen, en dat is haar eigen kanaal. "Hier kan ik echt mezelf zijn en alle tijd nemen om te zeggen wat ik wil zeggen."

Heksenjacht

De vraag die Nikkie het vaakst heeft gehad de afgelopen tijd, is wie degene was die haar chanteerde. Op het internet circuleerden allerlei verhalen over mogelijke daders. "We moeten deze heksenjacht stoppen", zegt ze daarover. "Jullie weten maar de helft van het verhaal en jullie verwoesten de levens van mensen die hier niets mee te maken hebben."

"Als er iemand iets over de chanteurs gaat vertellen, dan ben ik dat zelf."

Chanteur

Dankzij de hulp van de politie weet Nikkie wie haar gechanteerd heeft. "Ik heb hun namen, telefoonnummers, mailadressen. Ik weet zelfs waar ze wonen." Ze vertelt in de vlog dat ze geshockeerd was toen ze erachter kwam. "Dit is niet een persoon die jullie kennen. Het is iemand die ik zelf niet eens persoonlijk ken." Ze noemt de dader duivels: "Dat je iemand op deze manier wil exposen, terwijl dat niet aan jou is... Je bent ziek in je hoofd om dat te doen."

Straf

Nikkie noemt het de moeilijkste beslissing in haar leven om te beslissen of ze de naam van de dader wel of niet bekend moet maken. "Ik vind dat iedereen die iets fout doet, gestraft moet worden", vertelt ze daarover. Aan de andere kant geeft ze ook aan dat ze beseft dat ze met haar platform heel veel macht heeft en dat daar een grote verantwoordelijkheid bij komt kijken. "Met dit platform heb ik de mogelijkheid om iemands leven te verwoesten. Niet alleen zijn leven, maar ook die van zijn familie."

Niet verlagen

Uiteindelijk heeft Nikkie besloten de naam niet bekend te maken. "Als ik deze persoon expose, doe ik dan niet hetzelfde als deze persoon? Wil ik dat wel? Wil ik een persoon in dezelfde soort situatie zetten als waar ik in zat? [...] Ik wil mezelf niet verlagen tot zijn niveau." De visagiste vindt dat de dader genoeg gestraft wordt, omdat hij met de angst moet leven dat zijn naam op een dag uit kan lekken naar de pers.

Daarnaast stelt Nikkie dat haar 'gedwongen' coming out haar ook heel veel moois heeft opgeleverd: "Ik word geaccepteerd, ik word overspoeld met liefde." Het is haar chanteur dus niet gelukt om haar carrière of leven te verwoesten.

Publiciteit

Nikkie wil benadrukken dat haar coming out geen publiciteitsstunt is, zoals sommigen beweren. Ze heeft zelfs aankomende projecten uitgesteld, omdat ze niet wil dat mensen denken dat dit allemaal voor de extra publiciteit was.

Ster advertentie
Ster advertentie