Events

Zomercarnaval 2007

  1. Newschevron right
  2. Zomercarnaval 2007
Op zaterdag 28 juli 2007 was het weer zover. Het centrum van Rotterdam stond helemaal in het teken van het jaarlijkse Zomercarnaval! Een uitbundige parade met dans, muziek, exotisch eten en mooi uitgedoste mensen. En de weergoden hielpen een handje mee want traditiegetrouw was het ook dit jaar gewoon weer droog. FunX deed verslag van dit zomerse spektakel en was er dit jaar zelfs bij met een eigen praalwagen.
Als opwarmertje voor de straatparade vond vrijdag 27 juli de Battle of Drums plaats. Vanaf 19.00 uur vertrokken de bands uit verschillende richtingen naar de Coolsingel waar op het podium de battle pas echt losbarstte.

AND THE WINNER IS......
In de finale stonden dit jaar The Originals (Almere), ABC Brass (Rotterdam), Jammin Brass (Amsterdam) en TOK Brass (Dronten). Zij kwamen als winnaars uit de bus van de voorrondes die plaatsvonden tijdens het Dunya Festival op 27 mei jl. Uiteindelijk gingen de boys van ABC Brass er met de eerste prijs vandoor. Zij mogen zich een jaar lang de beste brassband van Nederland noemen. Naast een lekker geldbedrag wonnen ze ook een optreden tijdens het Nottinghill Carnival in Londen.


Naast FunX reporters die verslag deden en een FunX studio midden op de Coolsingel reed er dit jaar rijdens de parade ook een heuse FunX praalwagen mee met daarop de Londense steelband Ebony. Zij zorgden voor de nodige vrolijke en exotische klanken. Ook werden er tijdens de parade FunX goodies weggegeven.Op vrijdag 27 juli knalden de lekkerste, zonnigste en heetste pokoes uit je radio tijdens de jaarlijkse Zomer Top 100. De lijst is uiteraard samengesteld door jou! Klik hier om de lijst te bekijken inclusief alle videoclips!
Ster advertentie
Ster advertentie