Events

Parkpop 2007

  1. Newschevron right
  2. Parkpop 2007
Op zondag 24 juni was het in het Haagse Zuiderpark weer tijd voor Parkpop, het grootste gratis eendaagse popfestival van Europa. Natuurlijk was ook FunX er weer bij met de XStage.

In de aanloop naar Parkpop kon je je via FunX.fm opgeven voor de voorrondes van de Haagse XStage op Parkpop. Uiteindelijk werden tien acts geselecteerd om mee te dingen naar dat fel begeerde optreden op de XStage: Shock E, HADRIE, Poison Ivy, Pro-X, A-Dimatic, Expertise, BS80, I.Paulin & M.Lambert, Kroegendichters en Black Madonna.

Via twee voorrondes op de Grote Markt in Den Haag werden door de jury uiteindelijk vier acts uitgeroepen tot de gelukkige winnaars: Shock E, Poison Ivy, Black Madonna en BS80. Zij stonden een paar dagen later op de Haagse XStage.Naast de optredens van de vier winnaars van de voorrondes kon je op de XStage natuurlijk ook weer rekenen op andere dope artiesten. De volledige LINE UP was als volgt:

Metropole RAPsody:
Urban meets classic! In een eenmalige show staat het voltallige Metropole orkest op het podium met drie voormalige XStage winnaars uit 2006: rappers El.Rod, rapformatie Nedertoon en Perry Mystique. Ze worden muzikaal geleid door NuClear Family.

R.O.O.O.M
De muziek van R.O.O.O.M. omschrijven de bandleden zelf als basic urban pop. De melody raps maken het urban, de zangpartijen pop, maar er zitten ook latin en salsa invloeden in.


Delinquent Habits
De muziek van deze Amerikaanse groep bestaat uit een aanstekelijke mix van latin, funk, soul, rock en hip hop. In 1996 debuteerden ze met hun eerste (titelloze) album. Met de single 'Tres Delinquentes' schopten ze het zelfs tot een wereldhit:

Blaxtar
Hij stond eerder al op de XStage tijdens het Noorderslag Festival in Groningen: de winnaar van de GRote Prijs van Nederland 2006: Blaxtar. Ook tijdens Parkpop is hij er weer bij!


Risskant
Ook de winnaar van de Grote Prijs van Zuid-Holland 2007 staat op XStage. Meet Risskant! De rapper heeft een echte underground hiphop stijl.


Mr Z
Mr Dancehall himself is in town! Op dit moment is Mr. Z één van de heetste en meest veelbelovende artiesten in de Nederlands-Caribische scene. Op FunX scoorde hij grote hits met Earth Angel en Crazy. Je kon 'm pas ook al checken tijdens Dunya.

Sweet Coffee
Deze Belgische formatie brengt je een unieke loungesound. De James Brown samples worden gecombineerd met zwoele saxen. Een mengeling van jazz en dance, uptempo en downtempo en de zinderende stem van zangeres Bibi Diabokua.

Members of Marvelas
In 2002 ontstond deze Vlaamse formatie uit het samengaan van en funk-rock-jazzband uit Gent en een rapformatie uit Brugge. Het resultaat: Funk met strakkere beats en rap wordt gerockt. Let's meet Members of Marvelas!


Check hier het programma!


Ook vorig jaar was FunX present op Parkpop. Grote publieksstrekkers waren toen Ziggi en de Amerikaanse ster Kelis. Onder andere Perry Mystique en Statics waren toen de winnaars van de voorrondes. Bekijk hier nog eens de beelden:
Live op de XStage: Ceremonia Da Dynasty

Check ook de foto's van vorig jaar:

Ster advertentie
Ster advertentie