Events

Dunya & Desie XXL

  1. Newschevron right
  2. Dunya & Desie XXL
De een gaat op zoek naar haar vader en de ander gaat juist op de vlucht voor pa en ma. Ik heb het hier over de twee hartsvriendinnen Dunya (Maryam Hassouni) en Desie (Eva van de Wijdeven). Schitterden zij voor een aantal jaren al in de gelijknamige televisieserie, nu zijn zij te zien in een lange bioscoopfilm! De actrices zijn goed op elkaar ingespeeld en zijn na drie seizoenen televisie groot geworden en mogen nu op reis.
Zij verlaten het grijze Amsterdam Noord en gaan naar Marokko. De makers zijn er in geslaagd om hele mooie beelden te laten zien, van het Jemaa el-Fna in Marakkech tot met de woestijn en de Dades vallei waar Desie en Dunya voetballen met de jongens uit het dorp. Hun vriendschap spat gewoon van het scherm.

Maar ook de rest van de cast is ijzersterk. Dunya's broertje Soefian (Iliass Ojja) is een ritselaar en hangt de goede Marokkaanse zoon uit. En de moeder van Desie (Christine van Stralen) is weer gewéldig. Want gehuld in strakke legging en een pastelkleurig truitje reist zij naar Marokko om haar 'knol" en enige dochter op te zoeken en laat zij zien een hart van goud te hebben. Er wordt gegild en gehuild in de film. Jongens zullen het denk ik een echte meidenfilm vinden. En wat dan nog, toch?

Zie hier de trailer
{youtube}cO6uwKmuKB0{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie