Events

Subh Divali!

  1. Newschevron right
  2. Subh Divali!
Miljoenen Hindoes wereldwijd vieren vandaag Divali, dat ook wel bekend staat als het lichtjesfeest. Voor velen symboliseert dit feest de overwinning van het licht op de duisternis. Wanneer de avond valt worden Diya’s (kleine lampen) aangestoken. De brandende diya’s brengen licht in het leven en verwelkomen daarmee Lakshmi, de godin van voorspoed, geluk en welvaart.

Bezinning

Divali is een dag van bezinning. Traditioneel maken hindoes dan hun woning en omgeving extra schoon. Familie en vrienden zoeken elkaar op en wensen elkaar geluk toe: Subh Divali.

Viering
In landen als Suriname en India wordt Divali buitenshuis groots gevierd met buitenverlichting en vuurwerk. Daar is het een nationale feestdag. Divali zal net als elk jaar groots in Paramaribo op het Onafhankelijkheidsplein worden gevierd. Ook in Nederland vinden verschillende activiteiten plaats, zoals een grootscheepse veegactie in Den Haag en een fakkeloptocht in Amsterdam. Nederland is met haar 120.000 Hindoestaanse inwoners, de grootste Hindoestaanse gemeenschap van het vasteland van Europa. Hiervan wonen ruim 60.000 in Den Haag en omstreken.

Subh Divali!
FunX wenst alle luisteraars die Divali vieren een Subh Divali!

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/uhzRXclz3E0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie