Events

Job Cohen speelt toneel

  1. Newschevron right
  2. Job Cohen speelt toneel
Burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, gaat op het toneel staan! Is de burgervader moe van de Amsterdamse politiek? Heeft hij ambities om te gaan acteren? Misschien, misschien maar het enige wat wel bekend is, is dat Cohen eenmalig een rol gaat spelen in het stuk 'Geblinddoekte verhalen-Kain Pikul'. Maar hij blijft wel dichtbij huis, hij gaat de rol van oud politicus Joop den Uyl spelen.
Geblinddoekte verhalen-Kain Pikul gaat over de Molukse gemeenschap in Nederland en over de treinkaping in 1977. In die jaren was Joop den Uyl premier van Nederland en hij moest belangrijke beslissingen nemen. Hoe overtuigend Job Cohen de toneelteksten van den Uyl gaat brengen is iets wat je zelf maar moet gaan checken. Het stuk wordt namelijk op zondag 9 december in Paradiso voor slechts één keer op de planken gebracht.
In Geblinddoekte verhalen-Kain Pikul worden de teksten grotendeels voorgelezen. En dat is helemaal niet storend want door middel van een goede verteller (Rocky Tuhuteru) en mooi beeldmateriaal en live muziek wordt je meegenomen naar die jaren en hoor je de persoonlijke verhalen van de mensen tijdens de treinkaping.

Theatergroep Delta en het Moluks Historisch Museum staan samen met Stichting John Leerdam aan de basis van dit stuk. Deze stiching heeft al eerder een theaterstuk (Tranen van den Uyl en Dubbelspel) op de planken gebracht om zo maatschappelijke issues onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Of het deze keer met Geblinddoekte verhalen-Kain Pikul gaat lukken, dat is aan jou om het te gaan beoordelen.


Ster advertentie
Ster advertentie