Events

Liegen is bitterzoet

  1. Newschevron right
  2. Liegen is bitterzoet
Stel je voor dat je in de jaren 50 in Bangladesh woont. Je bent een verwende puber en je hebt geen zin meer om naar school te gaan. Dus wat is dan voor een ouder het beste om te doen? Een verstandshuwelijk sluiten! En zo treedt de te jonge Henna met de rijke Ricky in het huwelijk. En dit is de basis van de roman ‘Bitterzoet’ van Roopa Farooki. Roopa Farooki is geboren in Pakistan en opgegroeid in Londen. In dit boek vertelt zij over meerdere generaties een familieverhaal.

En als lezer weet je, dat als je éénmaal met een leugen begint dan blijf je doorgaan met liegen. Dat is duidelijk het geval met deze familie. Het is best wel frustrerend dat elk familielid de leugen in stand houdt. Je vraagt je bv. af waarom vader Ricky niet uitroept dat hij ongelukkig is en verliefd is op een ander. Dat zou zó makkelijk zijn! Maar in dat geval zou je geen verhaal meer over houden. Dus voor jou als lezer is het maar goed dat iedereen zich verschuilt achter een leugen en kun je nog 300 pagina’s lang lezen over deze familie.

Je leest over de jonge jaren van de verwende moeder Henna Rub en de romantische vader Ricky Karim in Bangladesh. En het volgende hoofdstuk zit je weer bij kleinzoon Omar in het Londen van nu. Dat is wel wat verwarrend, maar de schrijfstijl van Farooki zorgt er voor dat je het allemaal wel goed kan volgen. Zij beschrijft de verschillende familieleden qua karakters ook mooi. Zo trouwt de intelligente dochter Shona uit pure liefde met haar knappePakistaanse jeugdliefde Parvez. Zoiets moois kan niet lang duren, denk je dan. En dat klopt, want gedurende het verhaal kom je er achter dat hun liefde dood is. 'Bitterzoet' heeft wel iets weg van een romannetje, de geliefden blijven bij elkaar maar willen eigenlijk niet meer en dan komt natuurlijk een derde persoon in het spel. Of de familie ten onder gaat aan haar eigen leugens, dat moet je maar zelf gaan lezen. De roman 'Bitterzoet' weet je met haar leugens te verleiden.
Ster advertentie
Ster advertentie