Events

Een boze Chineze mummie

  1. Newschevron right
  2. Een boze Chineze mummie
Overal in de wereld heb je van die mummies, tenminste dat willen de makers van de film 'the mummy: tomb of the dragon emperor' je doen geloven. In deze deel 3 uit the mummy reeks zie je dat er ooit in oud China een agressieve keizer was en dat de man met zijn terracotta leger diep onder de grond is begraven. En laat het nu zijn dat een aantal decennia terug zo'n leger ook echt door archeologen is opgegraven. Dus ik wilde dit verhaaltje over de drakenkeizer geloven!

De film maakt gebruik van een aantal vaste ingrediënten, denk aan een zandvlakte, een graftombe met geheime knoppen en nieuwsgierige archeologen. Alleen is de archeoloog nu de zoon van de twee helden uit de eerste twee delen: ma en pa O'Connell. Maar ook mam en pap zijn in dit deel van de partij en zij weten de boel weer te redden.
Deze keer geen rol voor the Rock, maar wel voor Jet Li als de tot leven gewekte mummie. Met als gevolg dat in dit deel heel wat martial arts gevechten te zien zijn. Naast de actie is er ook ruimte voor wat romantiek en een flinterdun laagje humor. Wat ik een grappig moment vond is het verschijnen van niet één Yeti, niet van twee maar van drie Yetis. Het is een legende maar in Mummy 3 komen de witte grote sneeuwmannen mooi tot leven.

Als je the Mummy en the Mummy returns okay vond, dan zal deze Chineze mummie je ook niet vervelen. De film is met goedkeuring in China gefilmd, alleen wilde de Chineze overheid achteraf dat het verhaal aangepast zou worden. Want stel je voor dat er in China ooit een alleenheerser en roerganger zou hebben bestaan, daar mag de Westerse wereld echt niet van weten.

Mummy 3 is vanaf 31 juli te zien.
Ster advertentie
Ster advertentie