Events

BEM wint Battle Of Drums.. bekijk de beelden!

  1. Newschevron right
  2. BEM wint Battle Of Drums.. bekijk de beelden!
De titel Beste Brassband van Nederland gaat dit jaar naar Brass Eternity Music uit Rotterdam. Zij wonnen vrijdagavond de finale van de Battle Of Drums. Na de battle was er nog een spetterend optreden van de Colombianase salsaband LA33.

Kon je er niet bij zijn of wil je het allemaal nog eens beleven? Bekijk dan hier de beelden!


Optredens van alle brassbands


Bekijk hier de hele Battle Of Drums avond

Voorrondes
De afgelopen maanden warmden de Brassbands je alvast op tijdens de voorrondes op het Dunya festival. Vervolgens gingen de Brassbands On Tour. Die trapten ze af tijdens de opening van WK Amsterdam. Vervolgens waren Live For Life festival in Arnhem en het Wereldfeest Utrecht aan de beurt!

Brass Eternity Music

Stad: Rotterdam
Officiele website: http://www.brasseternitymusic.nl/

Brass Eternity Music oftewel B.E.M kent verschillende groepen die allemaal met veel passie spelen en hard oefenen. Zo heeft 010 Brass, de jongste groep van B.E.M, dit jaar de SKVR trofee van Rotterdam gewonnen. 010 Brass oefent pas een jaartje dus talent is zeker bij deze brassband te vinden! B.E.M combineert verschillende ritmes. Zoals merengue, samba, soca, zouk en afrikaanse ritmes. Deze mix wordt asambeho genoemd. Tevens worden ook populaire melodieën gebruikt en wordt zo een eigen sound gebracht.


{youtube}m50Vstf5Gy4{/youtube}


Earthquake Brass

Stad: Rotterdam
Officiele website: http://www.earthquakebrassband.com

Earthquake bestaat uit drummers, trompettisten en dansers. Hun muziek werkt naar eigen zeggen aanstekelijk en een deinende golf van dansende mensen is dan ook het resultaat wanneer de Earthquake ritmes los barsten. Earthquake speelt allerlei soorten muziek, van Samba tot de Wals, van Soca Calypso tot Merengue. In het Antilliaans noemen ze deze mengeling van verschillende muziekstijlen Asambeho. Het bijzondere is dat Earthquake ook een reeks van bekende Nederlandse hits speelt zoals 'Zij gelooft in mij' en 'De meeste dromen zijn bedrog'. Maar ook Latijns Amerikaanse hits komen voorbij.

De band heeft al veel muzikale ervaring opgedaan, in IJsselmonde, Rotterdam, de geboorteplaats van Earthquake, maar ook ver daarbuiten. Ze hebben op verschillende internationale podia gestaan tot Parijs aan toe! In 2006 werd de band tweede tijdens de Battle Of Drums finale in Rotterdam.

{youtube}nj1qP4uc5oo{/youtube}


Impact Brass

Stad: Rotterdam
Officiële website: geen

Om jongeren uit de Rotterdamse wijk Hillesluis een nuttige vrijetijdsbesteding te geven, werd ongeveer vier jaar geleden de Impact Brassband opgericht. De 35 bandleden repeteren wekelijks en treden vaak op. Ze spelen Caribische ritmes en een combinatie van ritmes als samba en merenque. Een bekend nummers als "Heb je even voor mij" van Frans Bauer geeft de band een opzwepende bewerking. En zelfs het Slavenkoor uit de opera Nabucco is niet veilig voor de jonge percussionisten. Naast Antilliaanse jongeren, maken Afrikaanse, Surinaamse en Nederlandse jongeren deel uit van de band. Er horen ook een meisjesgroep en een dansgroep bij.

{youtube}Hel_v1ZAnhg{/youtube}


T.O.K.

Stad: Dronten
Officiele website: www.tok.nl

T.O.K. Rhythm & Brass is de officiele naam en ze komen uit Dronten. Het ritme die ze brengen is ASAMBEHO, een combinatie van Salsa, Merenque, Soca Calypso en Samba. Maar niet alleen de muziek is belangrijk ook hun choreografie en presentatie laten ze niet aan de toeval over.

T.O.K heeft op diverse grote podia gestaan zoals North Sea Jazz en het Zomercarnaval. Ze hebben zelfs op het Zomercarnaval 2005 de battle gewonnen. Vorig jaar hebben ze makkelijk voor de finale geplaast en dit jaar ook. Ze zijn hoog favoriet dus!

{youtube}leIhqKz4JvY{/youtube}

Meer info over festivals? Check dan hier het overzicht!

Ster advertentie
Ster advertentie