Events

Paar dagen lang hiphop docu's

  1. Newschevron right
  2. Paar dagen lang hiphop docu's
Ik zou zeggen, noteer dit maar in je agenda: Blacksoil international hiphop filmfestival in Rotterdam. Van donderdag 4 december tot met zondag 7 december aanstaande. Vier dagen lang, verschillende documentaires over hiphop in al haar facetten op groot scherm.
Sommige documentaires worden voor het eerst vertoond, anderen zijn voor het eerst in Nederland te zien. Met elke avond na de docu ook nog eens live muziek.

De openingsavond is geheel gericht op Rotterdam. Want de openingsfilm is 'Fatcap Express' van maker Kas over twee Rotterdamse graffiti mannen. Daarna volgt een Basement:, mixtape Rotterdam avond.
Op de vrijdag kun je verschillende docu's bekijken. African hiphop foundation laat je de wereldpremiere zien van een docu over 10 jaar hiphop in Senegal en de trek naar Amsterdam. De avond wordt afgesloten met optredens van Ninthe, Blaxtar en Afrikan boy en de beats van dj Rich Medina.
Zondagavond is het tijd voor de Europese premiere van 'Spraymasters'. Een docu over vier voormalige graffiti artiesten in New York.
Surf gewoon even hier naar de Blacksoil site voor alle programma-info.

Kom in de sfeer met een stukje Fatcap Express
{youtube}DAdRtQ90eLA{/youtube}

En kom in de sfeer met een stukje Spraymasters
{youtube}bg-MixfB0hA{/youtube}

Ster advertentie
Ster advertentie