Events

Graffiti zetten met Laser 3.14

  1. Newschevron right
  2. Graffiti zetten met Laser 3.14
Als je in Amsterdam rondloopt, dan kan het zo zijn dat je een graffititekst op een schutting of muur tegenkomt.
En dan bedoel ik een tekst die bestaat uit maximaal 2 regels en voorzien is van de naam van de maker: Laser 3.14. Ik kom zijn teksten in Amsterdam al jaren tegen en vaak moet ik wel glimlachen als ik een bepaalde tekst lees of ik ga denken over de betekenis. Maar wie schuilt er nu achter Laser 3.14?

Ik belde wat rond en het interview met de artist hoor je terug in FunXtra op zondag 19 april tussen 14.00-15.00 uur. We liepen door de Jordaan en gingen langs wat van zijn werken.
Laser 3.14 is het pseudoniem van een kunstenaar die al jaren bezig is met het zetten van zijn werk. Hij vindt zijn inspiratie in ondermeer films en muziek en zijn muzieksmaak gaat alle kanten op (behalve house!).
En hij kiest bewust voor een tijdelijke plek om zijn po√ętische teksten op te spuiten, hij vindt het geen ramp als een tekst na een week bijvoorbeeld verwijderd is. Daarnaast maakt hij als kunstenaar ook blijvende kunstwerken. Werk dat in een gallerie hangt, zo is bijvoorbeeld onlangs zijn hommage aan Theo van Gogh beklad! Meer hier over vind je op zijn blog.

Bovendien wordt op 23 april aanstaande het boek 'Are you reading me?' gepresenteerd. Wanneer je zijn werk kan waarderen, dan is dit fotoboek zeker een aanrader want in 160 pagina's vind je een overzicht van zijn werk. Echt.. the "can" is truly mightier than the sword.

Conscious. Voorbeeld van Laser 3.14 met Jimmy Rage
{youtube}TdCHCtOPNdI{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie