Events

Made in Jamaica

  1. Newschevron right
  2. Made in Jamaica
Wanneer je meer wilt zien over reggae, dan is hier een tip voor je. Ik heb het dan over de documentaire 'Made in Jamaica'. De documentaire is zeker de moeite waard om het te gaan bekijken want je ziet verschillende artiesten vertellen over hun passie. 'Made in Jamaica' is niet helemaal volledig, niet alle reggae helden komen aan het woord.


Je ziet wel reggae legends als Gregory Isaacs en Third World. Maar ook dancehall mannen Bounty Killer en Elephant Man laten weten waarom zij bezig zijn met de muziek.
Op Jamaica zijn per vierkante kilometer de meeste opnamestudio's te vinden. Veel jongeren staan in de rij om een track op te nemen, want reggae is de manier om even te ontsnappen aan de harde werkelijkheid. In de documentaire zie je dit ook duidelijk terug. De jongeren op Jamaica hebben te maken met criminaliteit en velen hebben geen geld.
Daarnaast zie je ook beelden van wilde dancehall parties én van een optreden van Elephant Man in Amsterdam (inclusief een dancehall queen on stage die ondersteboven, steunend op haar handen een jongen helemaal blij maakt!) .


De documentaire draait niet in de bioscoop. Informeer even bij de plaatselijke videotheek of bestel hem via de bekende internetsites. Maar hier is een voorproefje!
{youtube}_CmdljFKrsQ{/youtube}

Ster advertentie
Ster advertentie