Events

Video's en foto's van het Zomercarnaval

  1. Newschevron right
  2. Video's en foto's van het Zomercarnaval
De 24ste editie van het Zomercarnaval zit er weer op maar op FunX.fm kun je heerlijk nagenieten van al die kleurrijke kleding, mooie praalwagens, swingende mensen en de muziek. Bekijk hier de straatparade in zijn geheel nog eens terug. Check ook het fotoboek! (Er volgen nog meer reports)

FunX was er de hele dag bij met live uitzendingen vanaf de Coolsingel en reports vanuit de stad. En terwijl de regen in het hele land met bakken uit de lucht kwam bleef het in Rotterdam ook dit jaar gewoon weer droog.

Bekijk hier de hele straatparade!
{wmvremote}http://nl.sitestat.com/klo/omroep-nl/s?funx_zomercarnaval2008_straatparade&ns_type=clickin{/wmvremote}

FunX reporter Claire was op het Zomercarnaval tijdens de straatparade.
{youtube}SyW8X8sdDb4{/youtube}

Yahia wist zich weer goed in de nesten te werken. Hij en Fernando zijn met elkaar op de vuist gegaan, en dat niet alleen. Ook collega Tim heeft de volle laag gekregen!
{youtube}WW7_tKxoTZw{/youtube}
Straatparade Battle of Drums Queen Election
De Straatparade is het hoogtepunt van het Zomercarnaval dat dit jaar plaats vindt op 26 juli. De parade kronkelt zich ook dit jaar een weg door de binnenstad van Rotterdam. Jaarlijks lopen ruim 2000 carnavalvierders uit Nederland en omstreken deel aan de grootste tropische optocht van het land. En the winner is.... Brassband Eternity uit Rotterdam. Zij wonnen vrijdagavond tijdens een wervelende show de Battle of Drums. Ze gaan er vandoor met een geldprijs van € 3000.- en een optreden tijdens het Carnaval in Londen. Voor meer info over de brassbands klik je hier! Acht kandidates streden om de Ortel Zomercarnaval kroon maar er ging er maar één met de kroon naar huis. De Queen van dit jaar is de 24-jarige Esmée Ronde uit Amsterdam geworden. Zowel het publiek als de vakjury koos unaniem voor Esmée! Check snel de foto's van de Queen Election om de nieuwe Zomercarnaval Queen te zien!


Natuurlijk was er nog veel meer te beleven tijdens het zomercarnaval! Met LIVE ON STAGE presenteerde het Ortel Zomercarnaval je de hotste Latin artiesten uit de hele wereld!

Bavaria podium
Op vrijdag 25 en zaterdag 26 juli kon je op het Bavaria podium nog allerlei Live acts checken, all presented by FunX! Hierboven stond al de Battle of Drums, maar wat dacht je van: Grand Vue ft. Leo Tan, La 33 en de Ebony Steel Band!

En natuurlijk volgden we ook de Queen!

{youtube}JD57HF9SWAw{/youtube}

Ster advertentie
Ster advertentie