Events

KIJK LIVE MEE! Battle of Drums vanaf 19.00 uur

  1. Newschevron right
  2. KIJK LIVE MEE! Battle of Drums vanaf 19.00 uur
Zaterdag barst in Rotterdam het Zomercarnaval weer in alle hevigheid los. Zoals elk jaar vindt aan de vooravond van dit tropische event de finale van de Battle Of Drums plaats en FunX is er natuurlijk bij! Vier brassbands gaan op de Coolsingel de strijd aan om de titel Beste Brassband Zomercarnaval 2010 en FunX volgt ze bij hun voorbereidingen. De winnaar gaat er vandoor met 3000 euro.

Kijk mee op FunX.fm!
Kan je vandaag niet naar Rotterdam? Geen probleem! FunX zendt de finale van Battle of Drums tussen 19:00 en 24:00 live uit via een videostream op FunX.fm.

FunX volgt de finalisten!
In de voorbereiding naar de finale volgt FunX de finalisten. Er wordt gesproken met leden van alle brassbands die in de finale staan. Wat verwachten ze van de finale? Hebben ze genoeg geoefend? Je ziet het in de video's! Binnenkort check je hier ook de video van Unicum Brass.

Maak kennis met Unicum Brass:Maak kennis met B.E.M.:Maak kennis met Eartquake Brass:Maak kennis met LC Brass:Finalisten
De brassbands vertrekken vrijdag om 19:00 vanaf vier verschillende routes richting de Coolsingel om daar het muzikale gevecht on stage aan te gaan met elkaar. De vier kanshebbende brassbands hebben zich geplaatst voor de finale tijdens de grote voorronde op het Ortel Dunya Festival. Om 21:30 start de finale op de Coolsingel. Bekijk de finalisten:

Brass Eternity Music (21:30 uur)
De beste brassband van 2008 was ook in 2009 de winnaar van de Battle of Drums! Brass Eternity Music oftewel B.E.M kent verschillende groepen die met veel passie spelen en hard oefenen. B.E.M. combineert verschillende ritmes, speelt populaire melodieën en creeërt zo een eigen sound!

Unicum Brass (21:40 uur)
Unicumbrassband is een groep met gedisciplineerde jongeren die maar één doel voor het oog hebben en dat is het entertainen van mensen op een unieke wijze!


Earthquake Brass (21:50 uur)
Earthquake rhythm & brass bestaat uit een aantal jongens die graag bezig zijn met het maken van muziek. Al op zeer jonge leeftijd zijn deze jongens actief op het gebied van dans en muziek. Aan deze talenten heeft de cultuur (de Nederlandse Antillen) heel wat bijgedragen.

LC Brass (22:00 uur)
LC Brass staat voor het eerst in de finale van Battle of Drums. De naam LC Brass staat voor Latin Culture Brass. Sinds brassbands in Nederland bestaan, bestaat de naam LC Brass. Het is een naam die veel verwachtingen creëert bij mensen en die hopen ze waar te maken.

LIVE: Damaru & La Negra Salsa

Naast de opzwepende sounds van drums en trompetten, zijn er ook live optredens. Zo komt Damaru over uit Suriname om zijn hits te zingen en geeft de Rotterdamse feestband La Negra Salsa de nodige salsa.Plattegrond

Bekijk hieronder de plattegrond van de routes die worden afgelegd door de brassband. Klik op het plaatje voor de grote versie.FunX is erbij!

Zoals elk jaar is ook FunX aanwezig tijdens de Battle Of Drums. Vanuit de mobiele studio op de Coolsingel wordt live uitgezonden en FunX reporters houden je de hele dag op de hoogte van alle ins- en outs rondom de Battle.

Kijk mee op FunX.fm!
Kan je vrijdag niet naar Rotterdam? Geen probleem! FunX zendt de finale van Battle of Drums tussen 19:00 en 24:00 live uit via een videostream op FunX.fm.

Winnaar 2009
Brass Eternity Music won vorig jaar de Battle of Drums. Ze versloegen in de eindstrijd in Rotterdam Rhythm Sensation Brass uit Delft, Capelle Brass Explosion uit Capelle a/d IJssel en The Legendairs uit Den Haag. Bekijk de beelden van vorig jaar:Van 26 juni t/m 1 augustus is het Latinweek op FunX met onder andere de Latin Top 100, LatinMiX, Zomercarnaval, de Battle of Drums en veel leuke prijzen.
Ster advertentie
Ster advertentie