Events

Voorrondes Battle of Drums 2010

  1. Newschevron right
  2. Voorrondes Battle of Drums 2010
Pompende beats, sexy shows en een waanzinnig publiek. De Battle of Drums gaat ook dit jaar weer helemaal los in Rotterdam! Vandaag zijn tijdens het Ortel Dunya Festival de voorrondes op het Couleur Locale Podium. Tien brassbands strijden om de vier finaleplaatsen.

De finale is op vrijdag 30 juli, tijdens de warming up van Ortel Zomercarnaval 2010. Dan gaan de vier beste brassbands van Nederland voor duizenden bezoekers op de Coolsingel met elkaar de strijd aan. Bekijk hieronder het programma van de voorrondes van aanstaande zondag:

Line-up:

Brass Eternity Music (13.00 uur - 13.15 uur)
De beste brassband van 2008 was ook in 2009 de winnaar van de Battle of Drums! Brass Eternity Music oftewel B.E.M kent verschillende groepen die met veel passie spelen en hard oefenen. B.E.M. combineert verschillende ritmes, speelt populaire melodieën en creeërt zo een eigen sound!

Tropical Music Stars Brass (13.15 uur - 13.30 uur)
T.M.S. is een jonge en entertainende brassband. Samen met onze danseresen, enthousiaste jonge meiden, brengen ze tropische sferen op elk evenement. De muziek van T.M.S. Brass is een mengeling van verschillende Caribische stijlen zoals samba, tumba en merengue.

The Originals (13.30 uur - 13.45 uur)
In 2009 wonnen ze de Battle of Drums van Flevoland. In 2010 gaan ze op voor de landelijke Battle of Drums in Rotterdam. In een steeds wisselende opstelling van tien drummers, vier trompettisten en vier danseressen zorgen ze voor daverende optredens. Op 5 mei 2010 bestonden ze 5 jaar.

Faja Rhythm Brass (13.45 uur - 14.00 uur)
De drummers hebben geleerd wat show is en hoe ze dat in uitvoering kunnen brengen. Bij een show met je instrumenten hoort ook dans pasjes die gepaard gaan met standaard beats en breaks. De danseressen dansen een mengelmoes van Afrikaanse dans, Dans street, Aleke Awsa.

Rhythm Allstars (14.00 uur - 14.15 uur)
Meer informatie volgt...
Earthquake Brass (14.15 uur - 14.30 uur)
Earthquake rhythm & brass bestaat uit een aantal jongens die graag bezig zijn met het maken van muziek. Al op zeer jonge leeftijd zijn deze jongens actief op het gebied van dans en muziek. Aan deze talenten heeft de cultuur (de Nederlandse Antillen) heel wat bijgedragen.

Legendairs (14.30 uur -14.45 uur)
The Legendairs bestaan sinds 2001 en behoren tot de Antilliaanse jongeren van het Centrum en het Zuid-Westen van Den Haag. Het begon als een hobby, maar werd al snel een gewoonte. Naast Asambeho spelen ze ook muziek uit andere culturen. Natuurlijk zijn er ook danseressen.

Exploded United Brass (14.45 uur - 15.00 uur)
Meer informatie volgt...
Unicum Brass (15.00 uur - 15.15 uur)
Unicumbrassband is een groep met gediciplineerde jongeren die maar één doel voor het oog hebben en dat is het entertainen van mensen op een unieke wijze!


Brass Impact (15.15 uur - 15.30 uur)
Brass-Impact is een jonge en professionele band uit Rotterdam. We geven concerten in Nederland en in het buitenland. De band is veelzijdig, en heeft een uniek geluid en breed repertoire. We spelen onder andere Caribbean ritmes (Asambeho), Nederlandse en Europese muziek.

LC Brass (15.30 uur - 15.45 uur)
Meer informatie volgt...
Brass Eternity Music won vorig jaar de Battle of Drums. Ze versloegen in de eindstrijd in Rotterdam Rhythm Sensation Brass uit Delft, Capelle Brass Explosion uit Capelle a/d IJssel en The Legendairs uit Den Haag. Bekijk de beelden van vorig jaar:

Ster advertentie
Ster advertentie