Events

Utrechtse jongeren debatteren over vrijheid

  1. Newschevron right
  2. Utrechtse jongeren debatteren over vrijheid
Het Utrechtse Bevrijdingsfestival is nog maar een paar weken verwijderd, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Zo worden er in verschillende ROC's debatten georganiseerd. Jongeren gaan daarin met elkaar in gesprek over vrijheid.

We vieren op 5 mei niet alleen een leuk feestje, maar staan ook stil bij het feit dat we een vrij land zijn. FunX reporter Anne-Meike was aanwezig bij het debat bij het ROC aan de Vondellaan. Na afloop vroeg ze aan de jongeren wat ze ervan vonden.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F43656557&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Nick & Simon

Tijdens het Bevrijdingsfestival in Utrecht treden onder andere ambassadeurs Nick & Simon op. Het tweetal heeft een uitgesproken mening over vrijheid en het gebrek eraan. Zo vergelijken ze het gebrek aan vrijheid met altijd je mond moeten houden, als je het ergens niet mee eens bent. "Het is onvoorstelbaar hier in Nederland, maar op een paar uur vliegen van hier, zijn er mensen die niet mogen zeggen wat ze denken en niet veilig zijn op straat. Dat mogen we niet vergeten. We moeten het idee doorgeven dat vrijheid iets bijzonders is, zodat ook de volgende generatie in vrijheid kan leven. Want vrijheid, geef je door!"

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F43657233&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie