Events

Bezoek Planet B-boy

  1. Newschevron right
  2. Bezoek Planet B-boy
Breakin, spinning, battlen..Over dit en nog veel meer gaat de documentaire Planet B-boy. Ik heb deze docu gezien bij het IDFA (docu. festival) in Amsterdam. En naast mooie beelden van geweldige moves van de crews uit o.a. de VS, Frankrijk, Japan, China en Zuid Korea zie je ook nog eens wat nu precies dé drive is van b-boys om maar te trainen en te trainen. De documentaire draait om the Battle of the Year 2005 in Duitsland. In de finale staan Zuid Korea en Japan tegen over elkaar. En volgens de history zijn dat regelrechte vijanden van elkaar. De crews laten zien dat ze naast synchroon bewegen en choreografie ook als individu erg explosief zijn.

De winnaars..Last for one uit Zuid Korea. Deze jongens van het platteland hebben het erg moelijk. Vaak snapt de maatschappij en de familie niet waar zij mee bezig zijn. Maar na het winnen van the Battle of the Year is Zuid Korea trots op deze crew en touren ze rond en doen veel promotie voor hun vaderland.
En dat maakt deze documentaire het dubbel waard om het te gaan zien: je krijgt breakdance van het hoogste niveau én je krijgt ook een persoonlijk verhaal mee.
En zoals een Franse jongen zei: de vlag is voor mij niet blauw, wit en rood..de vlag is voor mij hiphop. En "breakdance zorgt er voor dat ik me kan uitdrukken en bewijzen".
Als je de kans krijgt, ga dit zien en hieronder een stukje alvast:
{youtube}gfq2Zwr0ABM&rel=1{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie